FunX

"Leef liever kort vol geluk dan lang en minder goed"

  1. Newschevron right
  2. "Leef liever kort vol geluk dan lang en minder goed"
"Ik leef liever kort vol geluk, dan lang en kwalitatief minder goed." Op haar vijftiende ontdekte Laura Maaskant dat ze kanker had. Na een intensieve behandeling leek ze genezen, maar vier jaar later keerde de kanker weer terug. Laura is nu bijna 21 jaar oud en wil niet behandeld worden. Over dat hele proces schrijft ze in haar boek 'LEEF!'.


Geen bucketlist

Laura vertelde vanochtend in Start dat ze kiest voor kwaliteit. Daardoor is er weinig veranderd in haar leven: "Ik ben colleges blijven volgen en ik werk nog bij mijn studentenbaantje," zei ze tegen Fernando. "Het lijkt nutteloos dat ik paprika's snij in de keuken, maar als ik een bucketlist af zou werken dan zou ik voorbij gaan aan alle kleine momenten in het leven."


Duitse versie + theaterstuk

Het boek LEEF! verschijnt binnenkort in het Duits. Ook komt er een theaterstuk aan. "In januari 2016 gaat Leef de theaters in. Jamie Grant gaat mijn rol vertolken in alle theaters van Nederland. Het is ongelofelijk wat er allemaal gebeurd, want ik schreef het boek voor mezelf om terug te gaan in bepaalde momenten."

Ster advertentie
Ster advertentie