FunX

Doping voor het perfecte lichaam

  1. Newschevron right
  2. Doping voor het perfecte lichaam

“Als je ook maar één hersencel hebt, moet die cel je ervan overtuigen hiervan af te blijven.” Klare taal van Peter van Eenoo, hoofd van het Doping Controle Laboratorium van de Universiteit Gent, tegenover RTL Nieuws. Hij reageert op een schokkend Belgisch onderzoek.


Het perfecte lichaam
Met de zomer op komst werken ook Belgische jongeren hard aan het perfecte strand- en festivallichaam. Althans, steeds meer jongeren kiezen de snelle weg: uit controles van het anti-dopingagentschap in Belgische fitnesscentra blijkt dat 80% van de fitnessende jongeren tussen de 20 en 28 jaar verboden spierversterkende middelen gebruikt.

Levensgevaarlijk
De snelle weg is mogelijk levensgevaarlijk: tijdens de controles werden niet alleen anabolen en groeihormonen aangetroffen maar ook middelen waar de uitwerking nog niet van bekend is. Experts waarschuwen dat veel middelen nog niet eens getest zijn.

Mooie meisjes
In het RTL-filmpje komt ene Bart aan het woord. Hij gebruikt masteron, testosteron en trenbolone om er fit uit te zien en deze zomer z’n lichaam te showen: Selfies maken en foto’s met mooie meisjes om te posten op Facebook om dan te laten zien hoe goed ik eruit zie.”

Hoe ver ga jij?
Hoe ver ga jij om in shape te komen of te blijven en waarom? Heb je ervaring met dit soort middelen of kies je voor de natuurlijke weg? Deel jouw kijk op zaken!


Ster advertentie
Ster advertentie