FunX

Rappen, niet gangbangen!

  1. Newschevron right
  2. Rappen, niet gangbangen!
Grote zorgen in Capelle aan den IJssel, volgens het Algemeen Dagblad een paar dagen geleden. Een meisje van 13 heeft er vrijwillig seks gehad met zeven jongens achter elkaar en zo zijn er meer incidenten die er volgens Capelse politici op wijzen dat tieners in hun gemeente seksueel ontspoord zijn.


Het probleem
Bij de gemeente zijn tot nu toe zeker twee gevallen van groepsseks tussen tieners. Het spectaculaire stuk in het AD (hier nog een keer de link) komt er bijna woorden te kort voor. Gelukkig hebben de beleidsmakers wel een oplossing bedacht: rappen!

Rappen in plaats van gangbangen
Wethouder Ans Hartnagel van Leefbaar Capelle is duidelijk tegenover de krant: "Wij zeggen tegen jongeren: ga rappen, maak platen, verdien geld. Alles beter dan groepsseks. Dat is echt grenzeloos gedrag." Los van de ernst van het probleem, is dit een bijzondere opmerking. Alsof rappen ook slecht gedrag is maar net wat minder grenzeloos dan gangbangen. Tijdens rapworkshops kunnen de jongeren in ieder geval hun ei kwijt.

Wat vind Jij?
Je kunt jezelf afvragen of seksende tieners in groepsverband een nieuw fenomeen vormen maar als je dat even laat voor wat voor wat het is: zijn rapworkshops (vooral met zo'n motivering vanuit de politiek) voldoende om de krikkende Capelse kids een beetje normen en waarden mee te geven? Waarom doen ze wat ze doen? Morad en Shay vroegen het wethouder Hartnagel zelf. Wat vind jij?




Ster advertentie
Ster advertentie