STER Advertentie
STER Advertentie

Producers J.U.S.T.I.C.E League (VS) zoeken nieuw talent

Producers J.U.S.T.I.C.E League (VS) zoeken nieuw talent

Vrijdag 20 maart 2015 - 10:30 uur

|

Door:

Kavita

Ze hebben tracks geproduceerd voor onder andere Rick Ross, Lil Wayne en Drake: het Amerikaanse producerstrio J.U.S.T.I.C.E League! In 2007 wonnen ze zelfs een Grammy voor best geproduceerde R&B album 'The Breakthrough' van Mary. J.Blidge. Vanochtend waren twee van de drie mannen te gast in Start, want ze zoeken in Europa naar nieuw talent. 

The next big thing..uit Europa?
"Ik verwachtte eerlijk gezegd niet zoveel kids met zoveel talent. Ik was aangenaam verrast." Gisteren waren de producers in Amsterdam om een masterclass te geven. Vandaag en morgen zijn ze bij Rhymes & Beats in Rotterdam. "We zijn hier om te scouten om the next big thing in te kunnen brengen. Dat kan in de vorm van een artiest, producer, maar ook een songwriter." Started from the bottom..
Tegenwoordig worden er zoveel beats geproduceerd, dat het soms allemaal een beetje op elkaar begint te lijken. De Amerikaanse producers vinden dat je als producer niet mee moet gaan met de hype, maar vooral dicht bij jezelf moet blijven. "Wij hebben dat ook nooit gedaan." 

Volgens het tweetal dat in de studio was, valt er veel geld te verdienen, maar dan moet je wel creatief klinken. "Als je als iedereen klinkt, ga je ook betaald krijgen als iedereen." Maar op dat niveau zitten deze grote jongens niet meer. Hun beats zijn namelijk allang niet meer te krijgen voor een prikkie. "Je kan een auto kopen, maar je kan bijvoorbeeld ook een J.U.S.T.I.C.E League beat kopen. Het is een investering." Populair op FunX.nl

  • Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Deze Temptation 2020-verleider is vader geworden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië

  • Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden