FunX

Producers J.U.S.T.I.C.E League (VS) zoeken nieuw talent

  1. Newschevron right
  2. Producers J.U.S.T.I.C.E League (VS) zoeken nieuw talent
Ze hebben tracks geproduceerd voor onder andere Rick Ross, Lil Wayne en Drake: het Amerikaanse producerstrio J.U.S.T.I.C.E League! In 2007 wonnen ze zelfs een Grammy voor best geproduceerde R&B album 'The Breakthrough' van Mary. J.Blidge. Vanochtend waren twee vande drie mannen te gast in Start, want ze zoeken in Europa naar nieuw talent.

The next big thing..uit Europa?
"Ik verwachtte eerlijk gezegd niet zoveel kids met zoveel talent. Ik was aangenaam verrast." Gisteren waren de producers in Amsterdam om een masterclass te geven. Vandaag en morgen zijn ze bij Rhymes & Beats in Rotterdam. "We zijn hier om te scouten om the next big thing in te kunnen brengen. Dat kan in de vorm van een artiest, producer, maar ook een songwriter."



Started from the bottom..
Tegenwoordig worden er zoveel beats geproduceerd, dat het soms allemaal een beetje op elkaar begint te lijken. De Amerikaanse producers vinden dat je als producer niet mee moet gaan met de hype, maar vooral dicht bij jezelf moet blijven. "Wij hebben dat ook nooit gedaan."

Volgens het tweetal dat in de studio was, valt er veel geld te verdienen, maar dan moet je wel creatief klinken. "Als je als iedereen klinkt, ga je ook betaald krijgen als iedereen." Maar op dat niveau zitten deze grote jongens niet meer. Hun beats zijn namelijk allang niet meer te krijgen voor een prikkie. "Je kan een auto kopen, maar je kan bijvoorbeeld ook een J.U.S.T.I.C.E League beat kopen. Het is een investering."



Ster advertentie
Ster advertentie