FunX

"Waar ik vandaan kom, snitch je niet."

  1. Newschevron right
  2. "Waar ik vandaan kom, snitch je niet."
De zussen en de ex van Willem Holleeder legden afgelopen week belastende verklaringen af tegen hem af. Naar aanleiding daarvan spraken we in het CritiX Café over de stelling: "Je vrienden of je familie geef je nooit aan bij de politie."

"Waar ik vandaan kom, praat je niet over elkaar."
Jerra zat een tijd vast omdat een goede vriend van hem met de politie besloot te praten: "Ik heb een tijdje gezeten ja. Laten we het erop houden dat we jonge jongens waren die domme dingen deden om aan geld te komen," vertelde hij. "Waar ik vandaan kom, praat je niet over elkaar. Maar eenmaal op het politiebureau veranderen mensen in slangen." Luister het hele interview van Zarayda met Jerra hier terug:



Loyaliteit?
"Wat is goed en wat is fout? Ga sowieso eerst naar de persoon zelf toe, altijd. Ga het gesprek aan," adviseerde Dave Niks. Als familiepsycholoog heeft hij vaker te maken gehad met mensen die aangifte deden tegen hun familieleden. Dat kan heel lastig zijn, omdat loyaliteit een grote rol speelt: "Twijfel je bij een keuze? Ga naar een derde persoon toe, die buiten het conflict staat." Het interview met Dave luister je hier terug:



Ster advertentie
Ster advertentie