FunX

The Passion: ja of nee?

  1. Newschevron right
  2. The Passion: ja of nee?
Dé manier om mensen kennis te laten maken met het christelijke verhaal over het lijden van Jezus? Of een vreselijke vervorming van dit voor héél veel gelovigen zo belangrijke verhaal? Vanavond kun je kijken naar The Passion, de jaarlijks met Pasen terugkerende televisiemusical van de Evangelische Omroep.

The Passion
In 2011 begon de EO met The Passion: op Witte Donderdag beelden zij de laatste dagen van Jezus uit. Verschillende BN'ers vertellen het verhaal. Niet alleen aan de hand van Bijbelse teksten, maar ook met bekende Nederlandstalige popnummers, met als decor een bekende Nederlandse stad. Vorig jaar keken er zo'n 3 miljoen mensen naar het spektakel, een verdrievoudiging van het aantal kijkers tijdens de allereerste editie. The Passion is dus populair maar... Oogst ook kritiek.



Jezus is een atheïst
Een rondje Twitter leert dat lang niet iedereen zit te wachten op het evenement, dat dit jaar plaatsvindt in Enschede en waar speciaal extra lange treinen voor naar die stad rijden. Sommige christenen zijn enthousiast omdat het lijdensverhaal van Jezus op deze manier een bredere doelgroep bereikt. Andere christenen vinden het schandalig dat het Bijbelverhaal verteld wordt met Hollandse hits, helemáál nadat de 'Jezus' van dit jaar er openlijk voor uit is gekomen dat hij atheïst is en dus helemaal niet in God gelooft.

Shirma Rouse is Maria
Morad sprak gister met Shirma Rouse, de zangeres die dit jaar de rol van Maria op zich neemt. Zelf is ze overtuigd christen en gister vertelde ze heel helder over haar rol vanavond:



Wat vind jij?
Is The Passion een circus dat helemaal geen recht doet aan het voor gelovige christenen zó belangrijk verhaal? Of zit je al helemaal klaar voor vanavond en hoop je dat zo veel mogelijk mensen hetzelfde doen? De live uitzending is in ieder geval vanavond vanaf 20:25 uur te zien op NPO 1.




Ster advertentie
Ster advertentie