FunX

VIDEO: Adje maakt nieuwe start vol verrassingen bij FunX

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Adje maakt nieuwe start vol verrassingen bij FunX
Adje maakte vanochtend een nieuwe start in de ochtendshow met Fernando en op 30 mei viert hij de comeback groots in de Melkweg. De rapper primeurde de nieuwe track 'Verlof' van de EP 'De Situatie', maar kreeg zelf ook verrassing na verrassing te verwerken bij FunX.



Verrassing na verassing

Adje dacht dat hij alleen superfans Meral en Mike zou ontmoeten, maar FunX had veel meer in petto voor deze Hele Meneer. Fernando had een speciaal bericht van Adje's moeder, maar ook van rapper Cho. Daarnaast dook Adje's vriendin uit het niets op en kreeg de rapper van zijn label Streetknowledge een vliegticket naar Curaçao aangeboden, zodat hij even tijd kan doorbrengen met zijn geliefde moeder!



Moeilijk

Adje's gevangenisstraf gooide veel roet in het eten, maar het heeft de rapper ook heel sterk gemaakt. "De eerste twee weken kwam de confrontatie het hardst. Je hebt geen telefoon en je leeft in stilte. In het begin was dat moeilijk, maar daarna ga je dat waarderen," zei hij vanochtend in Start. "Ik heb drie tracks geschreven in de gevangenis. Het echte werk was oefenen met filmscripts. Ik wil harde shit gaan maken."

Toveren in de gevangenis

Adje heeft in de gevangenis samen met een ander een preventieworkshop opgezet voor de jeugd: "De gevangenis gaf ons uiteindelijk de ruimte om dat te doen nadat we het plan hadden ingediend. Met onder andere een korte film gingen we te werk. Zo leerde ik dat als je in de gevangenis kan toveren, je overal kunt toveren!" FunX kan ook toveren en deed dat met taart!



Mama: Ik mis zijn glimlach

Fernando sprak vanochtend vroeg met Adje's moeder: mevrouw Simons. Hoe moeilijk had ze het? Wat mist ze het meest aan hem? Adje's moeder vertelde dat ze heel close is met haar zoon. Ze hoopt dat hij doorgaat op het rechte pad en eerlijk zijn geld blijft verdienen zoals hij de laatste jaren deed: "Ik wil hem weer in mijn armen houden. Hij heeft een mooie glimlach die ik weer wil zien. Dat is wat ik mis." Een zichtbaar emotionele Adje denkt er net zo over: "Ik mis haar heel erg, maar ik zie haar gelukkig heel snel."

Nog één knuffel voor mama

Een moment zal Adje nooit vergeten: "Bij mijn arrestatie vroeg ik de agenten of ik mijn moeder mocht knuffelen. Eentje zei 'ja'. Mijn moeder hoorde dat en wilde naar me toelopen. Toen werd ze door een agent op de grond geduwd." Adje denkt dat hij haar op die manier het meest pijn heeft gedaan: "22 man die je woning invaden in de ochtend, je behandelen als een stuk vuil en je hele woning hebben getrashed. Ik ga er keihard voor om iets positiefs van mijn leven te maken. Ik heb het talent."



Je moest toch werken!

Adje's vriendin dook vanochtend ook op in de ochtendshow met een bord vol foto's! Iets dat de rapper totaal niet zag aankomen: "Ik dacht dat ze moest werken man!" was zijn eerste reactie.



This is the one!

De vriendin van Adje is ook klaar voor de nieuwe start: "Het was heel erg moeilijk, maar we gaan nu aan de toekomst werken. Vanaf vandaag gaat het van start en kunnen we in alle rust verder." Adje kan er niet op wachten: "Ze zeggen altijd 'zoek een vrouw die op je moeder lijkt', this is the one! We spreken ook dezelfde taal!"



Leroy

Fernando had ook een verrassing van meneer Misschien Wel Hè voor Adje. Een goede vriend, Leroy, aan de telefoon!



Superfans Mike & Meral

Mike en Meral kwamen vanochtend met scherpe vragen voor Adje. Wat heeft hij al die tijd gedaan in de gevangenis? Wat gaat Adje precies doen in de filmscene en wat wil hij doen in de toekomst?





Toekomst

Helderziende Daisha de Wijs gaf Adje wat tips mee voor de toekomst, maar keek ook terug naar het verleden van de rapper.



Adje's nieuwe start met superfans, vriendin, manager, vrienden, crew en natuurlijk het team van FunX Start!



Ster advertentie
Ster advertentie