FunX

Rocky Hehakaija & Philip Veldhuis zetten straatvoetbalproject op in Haïti

  1. Newschevron right
  2. Rocky Hehakaija & Philip Veldhuis zetten straatvoetbalproject op in Haïti

“Het stopt niet bij het voetbal”. Straatvoetbalkoningin Rocky en straatvoetballer Philip Veldhuis brengen hun Favela Street Project naar Haïti. Eerder was het een succes in Rio De Janeiro (Brazilië), maar kan het in Haïti net zo groot worden?

Meer dan straatvoetbal
Bij dit project worden jongens, maar vooral jonge meiden opgeleid tot zelfstandig voetbaltrainer aan de hand van straatvoetbal. Maar het gaat verder dan dat. Hierna wordt er ook educatie aan gekoppeld zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Gekker dan Brazilianen
Het duo is net terug uit hun nieuwe ‘projectland’. “Haïti is ook heel voetbalgek. Het was echt bizar. Ze lijken wel gekker dan Brazilianen. We hebben samen naar El Clásico gekeken en als er werd gescoord, waren ze gewoon op straat aan het rennen en schreeuwen.”



Fundraising voor Favela Street Haïti
Rocky en Philip zitten nu in de eerste fase van dit project. Ze zijn naar de grootste sloppenwijken van Haïti geweest en hebben Favela Street gepitcht bij verschillende organisaties daar. Maar om het verder te ontwikkelen, is er natuurlijk meer geld nodig. Daarom organiseren zij morgen een fundraisingactie. De benefietborrel is van 18.00 - 21.00 uur bij Youngworks in Amsterdam. Na Haïti willen de twee straatvoetballers hun project naar Curaçao brengen.



Ster advertentie
Ster advertentie