FunX

Stanley Menzo: "Nu gelukkig minder racisme in voetbal dan vroeger"

  1. Newschevron right
  2. Stanley Menzo: "Nu gelukkig minder racisme in voetbal dan vroeger"

Stanley Menzo vertelde dinsdagochtend in Start dat hij hoopt op een leuke en drukbezochte wedstrijd van de Suriprofs op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. Als voorzitter van de Suriprofs kan hij in ieder geval uitkijken naar een mooie affiche, want de Suriprofs met onder andere Edgar Davids en Clarence Seedorf nemen het op woensdag 13 mei op tegen Jong Ajax!

Respecteren

Stanley Menzo sprak zich in 2012 bij FunX uit over racisme en vertelde vandaag dat het gelukkig steeds minder wordt: "Er is gelukkig al veel minder racisme dan in mijn tijd. Er worden de laatste jaren goede straffen en harde sancties uitgedeeld." Ook denkt Stanley, hoe pijnlijk het ook is, dat dit geen voetbalprobleem maar een maatschappelijk probleem is. "Als je kijkt hoe mensen elkaar in de wereld afmaken om huidskleur of religie... daar ligt het probleem. Die problemen blijven als we elkaar niet respecteren om wie we zijn."

Rolmodellen

Stanley Menzo vondt het drie jaar geleden opvallend dat er minder donkere trainers zijn. Hij denkt dat het 'voorkeursprobleem' alleen op die manier getackled kan worden. Hij ziet oud-voetballer Jerrel Hasselbaink, die nu trainer is en onlangs kampioen werd, als een goed voorbeeld voor de jeugd en is daar trots op: "We hebben meer rolmodellen nodig voor de jeugd, zoals Rijkaard en Gullit. Jongens hebben daar naar opgekeken. Zo moet het ook met trainers en ondernemers gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie