FunX

"In de naam van Jezus bestraf ik de boze geesten die hier zijn"

  1. Newschevron right
  2. "In de naam van Jezus bestraf ik de boze geesten die hier zijn"

"In de naam van Jezus bestraf ik de boze geesten die hier zijn." Klinkt nogal heftig en eng als je dat moet uitspreken. Luisteraar Raisa moest het toch echt uitspreken, want uit nieuwsgierigheid meedoen aan de Charlie Charlie Challenge, bracht haar niet veel goeds. Natasja sprak haar daarover in CritiX Café. "Never again."



"Bijgeloof op hoger niveau"
Voor Raisa was de Charlie Charlie Challenge een levensechte ervaring, voor anderen is het een stomme bijgeloof. Maar je hebt ook bijgelovigheden in een hele positieve context. Voormalig profvoetballer Andy van der Meyde (Ajax, Inter Milan) weet er alles van. "Ik had altijd dat ik eerst m'n rechtersok en dan m'n rechtervoetbalschoen aan moest doen voor de wedstrijd."



"Anti-rokersdag demoniseert rokers"
Een niet-roker die zich inzet voor de rokersbelangen. Het is raar maar waar. "Als je de noden begrijpt, zoals ik, dan kan je daar goed over praten." In de uitzending werd niet alleen gesproken over bijgeloof, maar ook over de anti-rokersdag. In CritiX Café vertelde woordvoerder Ton Wurtz waarom de anti-rokersdag, die plaatsvond op 31 mei, nergens op slaat.

"Vele rokers trap je op hun tenen. Ik vind het een slechte ontwikkeling. Met deze dag wordt extra benadrukt dat rokers eigenlijk mensen zijn die ze liever niet in de maatschappij hebben. Dan demoniseer je de mensen."



Ster advertentie
Ster advertentie