FunX

Waar de creativiteit van Reverse en Darryl ophoudt, neemt hun DNA het over

  1. Newschevron right
  2. Waar de creativiteit van Reverse en Darryl ophoudt, neemt hun DNA het over

Damaira Nicole Anijs begeleidt ondernemers in de creatieve sector zoals hitmachine Reverse en rapper Darryl met haar bedrijf DNA Community. Ze helpt ze met ondernemingsplannen, financiële zaken, branding en nog veel meer. Zo kunnen de artiesten zich richten op het muzikale vlak en de rest overlaten aan Damaira.

Zakelijk minder creatief

Reverse vertelde vanochtend dat hij veel baat bij Damaira's bedrijf heeft, omdat hij nu zijn ding kan blijven doen: "Als artiest wil je je meer op creativiteit richten. Hoe zakelijker het wordt, hoe minder creatief het wordt."

Foefjes leren

Darryl werkt nu twee jaar als zelfstandig ondernemer en zegt dat hij dankzij DNA niet meer hoeft te stressen om betalingen. "Ik moest nog leren factureren en al die foefjes met BTW, kende ik nog niet. Ik weet nu wat er gebeurd en afspeelt. Alles wordt gedaan en dat is prettig." Mocht het om welke reden dan ook mis gaan met de betalingen, dan kan Darryl altijd nog bijklussen als weerman:

Denken aan je toekomst

Reverse heeft de afgelopen jaren zijn imperium op zakelijk niveau zien groeien en kon dat niet meer alleen managen: "Ik heb nu producers, tekstdichters en componisten onder mij. Dan moet je toch denken aan je toekomst. Wie weet is het morgen voorbij voor mij en dan wil ik toch iets opgebouwd hebben." En natuurlijk had Reverse ook een kersverse beat bij zich. Eentje waar Darryl en Fernando op gingen spitten.

Productiehuis met Cho & Spanker

Reverse probeert momenteel een soort productiehuis in Nederland op te zetten: "Daarin wil ik beginnende artiesten en ondernemers begeleiden en helpen om iets moois op te zetten. Het bestaat uit drie takken: Publicing, label & management en financiële ondersteuning." De eerste stappen heeft Reverse al gezet. "Bij Cho en Spanker heb ik bijvoorbeeld de publishing in handen. We zorgen ervoor dat al het geld bij de juiste personen terecht komt."

Ster advertentie
Ster advertentie