FunX

Morgan Heritage wil vooroordelen over reggae en homofobie uitbannen

  1. Newschevron right
  2. Morgan Heritage wil vooroordelen over reggae en homofobie uitbannen

Vanmorgen waren er een paar reggaelegends aanwezig bij Start! Peetah en Mojo van Morgan Heritage kwamen babbelen over hun nieuwste album Strictly Roots. Bij het vragen naar de gedachte achter de nummers, kwam naar boven dat de reggaeband ook graag alle vooroordelen over reggae en Jamaicanen wil uitbannen. "Met het nummer Wanna Be Loved willen we alle stigma's die reggae en Jaimacanen hebben uit de weg slaan. Het grootste stigma is homofobie. We houden niet van het bemoeien in andermans leven. Iedereen mag zijn eigen pad en lot bepalen."

Fusion tussen EDM & reggae
Wanne Be Loved heeft een hele mooie achterliggende gedachte, maar de single Perform and Done was een Xtip bij FunX. Light It Up wordt de volgende single. "Met de aankomende single is het de eerste keer dat Morgan Heritage EDM mixt met reggae. De muziek moet blijven groeien en meegaan met de tijd. De muzikale vibes verschillen per generatie en daarin moet je je ook een beetje aanpassen."

Op het album Strictly Roots zijn ook featurings te vinden met onder andere Chronixx, J Boog, Jemere Morgan en Shaggy.

Shout out naar Europese reggae-artiesten
Peetah en Mojo zijn trots op hoe reggaemuziek wordt uitgedragen in Europa. "Je kan de Europese reggae-artiesten niet ontkenen. Zij vertegenwoordigen deze muzieksoort op hoog niveau. Zo heb je hier bijvoorbeeld Ziggi Recado. Een dikke shout out naar iedereen die wereldwijd reggeamuziek brengt!"


Wil je op de hoogte blijven van de reggaeband? Dan kan dat met de Morgan Heritage App! Helemaal gratis en voor niets. Om hun komst naar de show knallend af te sluiten, deden ze een speciale Strictly Roots freestyle, live!



Ster advertentie
Ster advertentie