STER Advertentie
STER Advertentie

Peter R. de Vries vertrouwt Mitch Henriquez-onderzoek van gevreesde Rijksrecherche

Peter R. de Vries vertrouwt Mitch Henriquez-onderzoek van gevreesde Rijksrecherche

Dinsdag 30 juni 2015 - 12:33 uur

|

Door:

Burç

Peter R. de Vries vertelde dinsdagochtend in Start dat hij de zaak van Mitch Henriquez van beide kanten probeert te bekijken. De Arubaan kwam dit weekend om het leven, nadat hij hardhandig zou zijn gearresteerd op het Haagse Night at the Park festival. Peter benadrukt dat we alles met een slag om de arm beoordelen, omdat het onderzoek nog loopt.

Fout van justitie

Peter zei tegen Fernando dat justitie een fout heeft gemaakt door te roepen dat Mitch Henriquez onderweg in de politiewagen onwel is geworden. "De filmpjes wijzen duidelijk uit dat hij daarvoor al onwel was." De misdaadjournalist heeft veel vertrouwen in het onderzoek van de Rijksrecherche.

Volgens Peter R. de Vries spelen er twee dingen:

1. Politie op scherp

Peter benadrukt dat we momenteel in een tijd leven waarin overal aanslagen plaatsvinden. "De politie staat daarom overal op scherp. Als je dan roept dat je een wapen hebt, dan kan het leiden tot excessieve maatregelen. Het is stom als je dat roept en al helemaal als dat onwaar is."

2. Niet rechtop zetten!

Peter vindt ook de politie anders had moeten ingrijpen, aangezien je op een festival kunt verwachten dat iemand dronken rondloopt: "Het ziet er niet goed uit wat de politie doet. Ze hadden dit veel eerder moeten beëindigen. Het slechtste vind ik nog dat ze hem rechtop hebben gezet, terwijl hij bewusteloos was. Iemand die bewusteloos is moet je in een stabiele zijligging leggen en niet rechtop gaan zetten."

Onderzoek Rijksrecherche

De Rijksrecherche gaat een onderzoek instellen en daar heeft Peter R. de Vries veel vertrouwen in. "Ik heb vertrouwen in de Rijksrecherche. Uit hun onderzoek zal precies blijken wie wat heeft gedaan en wie wat heeft gezegd. De consequenties kunnen per persoon verschillen. De man die de wurgklem aanlegt kan een zwaardere straf krijgen, dan iemand die op zijn voeten zit. Als er sprake is van excessief politiegeweld, dan kan het niet anders dan ernstige consequenties hebben."

Politie vreest Rijksrecherche

Peter R. de Vries vertrouwt het onderzoek extra omdat de Rijksrecherche daarbij betrokken is: "Veel mensen roepen dat de Rijksrecherche niet kritisch genoeg is, maar het tegendeel is waar. De Rijksrecherche is binnen de politie behoorlijk gevreesd, omdat ze juist zo kritisch en onafhankelijk zijn."

'Peter R. de Vries heeft vertrouwen in onderzoek Mitch Henriquez'

Populair op FunX.nl

  • #GerechtigheidVoorBas: mensen vragen aandacht voor neergeschoten Bas (24) in Amsterdam

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

  • Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Jason Derulo 'slaat Will Smiths tanden eruit' in TikTok-video