FunX

Roken tijdens je zwangerschap: kan gewoon of echt not done?

  1. Newschevron right
  2. Roken tijdens je zwangerschap: kan gewoon of echt not done?

Drinken, roken of drugs gebruiken tijdens je zwangerschap, kan dat of niet? Volgens jeugdhulpverleners en rechters in Nederland is dit kindermishandeling omdat het heel slecht zou zijn voor baby’s en zelfs tot de dood kan leiden. Om ongeboren kinderen tegen dit soort gevaren te beschermen willen jeugdhulpverleners dat zwangere vrouwen die roken of drinken verplicht onder toezicht worden gesteld en in het ergste geval een boete krijgen of zelfs een celstraf. Natasja vroeg je naar jouw mening in het CritiX café.

moet kunnen

Luisteraar Melanie vindt dat je gewoon door moet kunnen roken tijdens je zwangerschap. “Mijn zusje is nu ook zwanger en heeft altijd gerookt dus het is voor haar heel moeilijk om te stoppen.” Een sigaret roken is volgens haar iets heel anders dan drugs gebruiken want mensen die blowen tijdens hun zwangerschap begrijpt ze niet.

levensgevaarlijk

Kraamverzorger Maaike wordt heel erg boos van alle zwangere vrouwen die door blijven roken en drinken. “Je brengt je kindje echt in gevaar want baby’s krijgen daardoor een grotere kans op een long- of hartafwijking.”

discriminatie onder politie

De dood van Mitch Henriquez en de daaruit volgende protestaties en rellen waren groot nieuws afgelopen week. Maar was dit nou een incident of zijn politiegeweld en discriminatie structurele problemen in Nederland? Volgens Dionne van Ctrl-Alt-Delete het disrimimatie probleem onder politiecorpsen niet erkend. “Het is toch bizar dat er nog geen Kamervragen over gesteld zijn?”

derek richt zich op de burgemeester van den haag

In zijn spoken word naar Burgemeester Van Aartsen bespreekt Derek Otte discriminatie onder de politie: “Wat u doet is de zomer ontkennen terwijl het buiten rustig dertig graden is.”

Ster advertentie
Ster advertentie