FunX

Çilem vermoordde man uit zelfverdediging: Held of moordenaar?

  1. Newschevron right
  2. Çilem vermoordde man uit zelfverdediging: Held of moordenaar?

Çilem Dogan is een social media icoon geworden in Turkije, maar ook daar buiten kan ze op heel veel steun rekenen. De 28-jarige Turkse vrouw bracht haar echtgenoot Hasan Karabulut om het leven en kwam met haar duimen omhoog naar buiten tijdens de arrestatie. Hij zou haar jarenlang mishandeld hebben en wilde haar zelfs verhandelen als prostituee.

Prostitueren

Çilem Dogan's echtgenoot Hasan Karabulut zou haar gedurende haar hele huwelijk mishandeld hebben. Op de dag dat ze haar man vermoordde, wilde hij dat ze haar spullen zou pakken, omdat Hasan haar in Antalya wilde verhandelen als prostituee. "Toen ik tegenstribbelde, sloeg hij mij en ik belandde op het bed. Daar greep ik het pistool dat onder zijn kussen lag. Ik schoot meerdere keren op hem en ben daarna met m'n dochter weggegaan," vertelde Çilem.

Duimen omhoog

Op de arrestatiefoto houdt Çilem haar duimen omhoog en draagt ze een shirt met daarop de tekst: "Dear past, thanks for all the lessons." Op Facebook, Instagram en Twitter tonen vrouwen hun support. Een groot deel zegt dat het goed is dat ze het recht in eigen hand heeft genomen.

Niels bespreekt Çilem's zaak woensdagochtend in Start met de stelling: 'Doden uit zelfverdediging geen moord'

#Held of #moordenaar? Çilem vermoordde haar man, omdat hij haar mishandelde en wilde prostitueren. Nu is ze een social media icoon...

Posted by FunX on dinsdag 14 juli 2015
Ster advertentie
Ster advertentie