FunX

"Het Zomercarnaval krijgt geen tweede kans dit jaar"

  1. Newschevron right
  2. "Het Zomercarnaval krijgt geen tweede kans dit jaar"

Zaterdag 25 juli 2015 is een dag die geen Rotterdammer meer zal vergeten. Wegens ernstige weersomstandigheden is het Zomercarnaval voor het eerst ooit afgelast. De voorbereiding voor deze 31e editie is met ontzettend veel enthousiasme gedaan. Moeder natuur heeft de overhand genomen en dat zorgt voor nogal wat onbeantwoorde vragen.

Medeorganisator Rodney Lont was vanmiddag bij Dulci in de studio om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Is er een mogelijkheid dat het later in de zomer alsnog plaatsvindt?
"Nee, dat is niet het geval. Rotterdam Unlimited met daarin het Zomercarnaval is een evenement van dergelijke omvang en dat heeft heel erg impact op de stad. Dat heeft heel veel invloed op de verkeersmaatregelen, politieinzet. Je vraagt wel wat van de stad. Dat is allemaal van tevoren ingecalculeerd. Artiesten die je geboekt hebt, die heb je nu niet meer. Het is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Het doet ons verschrikkelijk pijn."

Kanttekening: de Zomercarnaval afterparty in de Rotterdamse Schouwburg gaat wel door zoals gepland!

Is er ook een vorm van compensatie voor alles?
"We hebben vanmorgen om half zes het pijnlijke besluit genomen om het Zomercarnaval niet door te laten gaan, dat heeft behoorlijke impact en vraagt een hoop op dat moment. Je moet heel veel dingen gaan regelen. Het evenement gaat dan niet door, maar die Coolsingel moet wel leeg. Dit zijn dingen waar we eigenlijk helemaal nog niet aantoe zijn gekomen. We gaan het zeker wel in kaart brengen en daar komen we terzijnertijd bij de betreffende partijen op terug."

Het is ook een donkere dag voor de Queen Zomercarnaval 2015 Whitney van Ommeren. Kan ze volgend jaar eventueel weer Queen worden?
"Wij hebben eigenlijk nog niet eens de kans gehad om hier echt goed over na te denken. We hebben er wel eventjes aan gedacht, maar op een dag als vandaag heeft dat niet meteen de eerste prioriteit. Hier gaan we absoluut mee dealen, maar hoe, daar kan ik nog niks over zeggen."



Ster advertentie
Ster advertentie