FunX

CliniClowns-ambassadeur Jack van Gelder: "Bij mijn eerste bezoek heb ik verschrikkelijk gejankt"

  1. Newschevron right
  2. CliniClowns-ambassadeur Jack van Gelder: "Bij mijn eerste bezoek heb ik verschrikkelijk gejankt"

Al meer dan twintig jaar toveren speciaal getrainde clowns weer een lach op het gezicht van ernstig zieke kinderen in Nederland. Vandaag brengen de CliniClowns hun miljoenste bezoek aan een jonge patiënt in het ziekenhuis en dat mag gevierd worden. Sportverslaggever Jack van Gelder is ambassadeur van de stichting en is vanmorgen bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis om hierbij stil te staan. In Start sprak hij over hoe trots hij hierop is.

janken

Aan Fernando vertelde Jack dat hij heel bewust heeft gekozen om de CliniClowns te steunen. "Vijftien jaar geleden werd ik 50 en was ik al heel vaak gevraagd om mee te werken aan goede doelen. Toen besloot ik om zelf iets te kiezen dat nuttig was. Het is herkenbaar voor mensen en je kan er kinderen mee helpen."

jANKEN

Toen Jack terugdacht aan zijn mooiste herinnering, werd hij emtioneel. "Ik ging voor de eerst keer mee met de CliniClowns. Dat was bij het Radboud Ziekenhuis. Op een kamer lag een klein kindje, helemaal versuft aan slangen en toeters en bellen. Daar is een cliniclown naar binnen gegaan en die begon bellen te blazen. Op een gegeven moment ging een ooglidje omhoog, ging een handje bewegen. Toen ben ik weggelopen en heb ik zo verschrikkelijk gejankt. En dat gebeurt me nu weer."

Toekomst

Voor de komende bezoeken hoopt Jack dat de CliniClowns nog meer patiënten een steuntje in de rug kunnen geven. "Misschien kunnen we in de toekomst ook iets betekenen voor ouderen die eenzaam zijn of weer 'kind' worden. Vergis je niet, er zijn een heleboel mensen die ziek zijn en dat geldt voor jong en oud. En de Cliniclowns zijn ook voor iedereen."

Wil je ook een steentje bijdragen? Dat kan door het woord 'clown' te smsen naar 4333 en een euro te doneren aan stichting Cliniclowns.

Ster advertentie
Ster advertentie