STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

Aandacht voor 40 jaar onafhankelijkheid Suriname met Raul Neijhorst, Edgar Burgos & Damaru

Aandacht voor 40 jaar onafhankelijkheid Suriname met Raul Neijhorst, Edgar Burgos & Damaru

Woensdag 25 november 2015 - 17:00 uur

Vandaag, 25 november 2015, is het precies veertig jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd van Nederland. De ene Surinamer vindt het een reden voor een feestje. Terwijl de andere Surinamer de viering in twijfel trekt, gezien de slechte economische situatie in het land.

Hoe je draait of keert, Surinamers zijn trots op hun achtergrond. Daarom had Fernando vanmorgen een aantal belangrijke Surinaamse gasten in FunX Start. Damaru, Edgar Burgos (Trafassi) en fotograaf Raul Neijhorst brachten wat Surinaamse gezelligheid naar onze Arubaan.

Raul vindt de veertigjarige onafhankelijkheid van Suriname een mooi moment om zijn boek Suriname Beken(d)t te releasen. In dit fotoboek staan 75 onthullende portretten van verschillende Surinaamse sterren.

"Ik vind het wel een mooi gegeven dat Suriname de keuze heeft gemaakt om zelfstandig door te gaan als republiek. We zijn nog een jong land en er valt nog veel te doen, maar ik denk dat we het zeker niet slecht doen."

'Suriname Bekend(t): 75 bijzondere Surinamers'

BOEK: Sranan Gowtu

Nog meer boeken! Namelijk Sranan Gowtu: Iconen Uit De Surinaamse Muziek. Vorig jaar kwam de gelijknamige verzamel-cd uit via TopNotch, maar gisteren is dan eindelijk het boek uitgebracht. Vroeger kon je nauwelijks volledige informatie vinden over Surinaamse artiesten, maar met de komst van dit boek, is daar verandering in gebracht.

"Ik heb het gelezen. Van bepaalde dingen was ik nieteens op de hoogte. Bijvoorbeeld van artiesten die niet alleen in Suriname, maar ook in Amerika zijn doorgebroken. Toen ik dat las, voelde het heel goed" - Damaru

"Ik ben blij dat het nu gedocumenteerd is. Je moet het niet doen voor het geld, maar voor de glorie" - Edgar Burgos

Damaru for president?

"In 2015 ben ik misschien nog niet ready, maar in 2020 ga ik er wel voor." De 'Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart'-zanger doelt daarmee op het presidentschap. Momenteel maakt hij deel uit van de Nationaal Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse.

Ook Edgar was in zijn jongere jaren actief in de politiek. Hij was één van de oprichters van het jeugdparlement. Maar nu is dat wel anders. "Van politiek word ik ziek, dus ik maakt liever muziek."

'Damaru en Edgar Burgos over het boek Sranan Gowtu: Iconen Uit De Surinaamse Muziek'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.25954-aandacht-voor-40-jaar-onafhankelijkheid-suriname-met-raul-neijhorst-edgar-burgos-damaru"}