FunX

FunX Dj’s koken voor jonge vluchtelingen

  1. Newschevron right
  2. FunX Dj’s koken voor jonge vluchtelingen

FunX organiseert vandaag een diner speciaal voor jonge vluchtelingen: FunX Food Fest. Je favoriete radiozender zendt van 16.00 tot 21.00 uur live uit vanuit Hotspot Hutspot in Rotterdam. Twintig jonge vluchtelingen eten samen met FunX-dj’s en vertellen waarom zij gevlucht zijn en hoe zij een nieuwe toekomst op willen bouwen.

#Foodfest

Topkok Mounir Toub (24Kitchen) voert de keukenbrigade aan die bestaat uit de FunX-dj’s en -reporters Fernando, Angelique, Ouassima, Niels, Eva, Morad, Jasmine, Jaimy en Q-bah. Luisteraars die goed kunnen koken en mee willen helpen, kunnen zich opgeven via de FunX-app door een berichtje te sturen met de hashtag #Foodfest.

Jonge vluchtelingen

Tijdens het FunX Food Fest staan de verhalen van de vluchtelingen centraal. Maar vooral is het een avond waarbij samen eten in een veilige omgeving én met goede muziek de boventoon voeren. De vluchtelingen komen uit verschillende landen, waaronder Eritrea, Irak en Syrië. Ze zijn afgelopen jaar in Nederland aangekomen, vaak zonder familieleden, en moeten een nieuwe toekomst zien op te bouwen. Onder de vluchtelingen die naar het FunX Food Fest komen is ook een aantal LHBT-jongeren. In eigen land werden zij opgejaagd en daarom zijn ze gevlucht, op zoek naar een veilige omgeving.

Kijk mee met FunX Food Fest

Het FunX Food Fest is live te volgen in beeld en geluid via FunX.nl en de FunX-app.

Ster advertentie
Ster advertentie