FunX

Syrische Jamal: "Ik ben zwaar pro Assad!"

  1. Newschevron right
  2. Syrische Jamal: "Ik ben zwaar pro Assad!"

“Het is goed dat Nederland Syrische burgers helpt, door IS te bombarderen”. Gisteravond in CritiX had Angelique deze stelling nog amper uitgesproken en de reacties stroomden binnen. De Syrische Jamal en Mohammed viel het op dat reacties kwamen vanuit een Westers oogpunt. Volgens Mohammed is de strijd niet tegen IS zelf, maar tegen de president, Assad. Maar landgenoot Jamal denkt daar anders over: "Ik ben zwaar pro Assad", zegt hij tegen Angelique.

Hulp, maar hoe?

"Zoek een Syriër of Syrisch organisatie die ooit het Westen heeft opgeroepen om te helpen door IS te bombarderen. Het is een leugen van de politiek dat Syriërs geholpen worden door te bombarderen op ISIS", zegt Mohammed. Volgens hem vragen Syriërs juist om te helpen president Assad af te zetten. "Ze beklemtonen allen dat ISIS pas word weggevaagd na de val van Assad."

"Fa'ka, waar zijn we mee bezig?!"

De Syrische Jamal is daarentegen "zwaar pro Assad". Er zijn volgens hem geen redenen om de president te laten aftreden. "Wat wel helpt, is stoppen IS te helpen. Hoe komen ze aan die wapens, hoe hebben ze toegang tot staatszenders?"

Spoken word Insayno - Free Syria!

Ster advertentie
Ster advertentie