STER Advertentie
STER Advertentie

Putaria Funk ofwel Favela Funk: "De droom van elke chick is om dick te krijgen"

Putaria Funk ofwel Favela Funk: "De droom van elke chick is om dick te krijgen"

Woensdag 3 februari 2016 - 11:19 uur

|

Door:

Kavita

"De muziek is in onze ogen vrouwonvriendelijk". Putaria Funk ofwel Favela Funk is misschien heel grof in de ogen van documentairemaaksters Elise Roodenburg en Fleur Beemster, maar in de Favela's is het heel normaal. Bij deze muziekstroming wordt vooral heel schunnig gedanst op hele harde en vrouwonvriendelijke teksten.

Elise en Fleur waren vanmorgen te gast bij Fernando om te vertellen over hun docu Inside the Mind of Favela Funk. De Nederlandse Elise woont in een favela. Hoewel de Putaria Funk grof is, luisteren veel van haar vriendinnen daar er toch naar. Zo zijn er genoeg vrouwen die teksten als 'De droom van elke chick is om dick te krijgen' uit volle borst meezingen.

'Putaria Funk ofwel Favela Funk: "De droom van elke chick is om dick te krijgen"'

Begrip

De twee documentairemaaksters wilden meer weten over de reden dat deze pornografische muziekstroming zo intens wordt beleefd. "Er moet dan toch een reden voor zijn dat je daar helemaal op los kan gaan."

Na het maken van de docu begrijpt Elise heel goed waar het vandaan komt. "Het leven is daar zo anders dan hier. Het is wel echt heel hard en er is behoorlijk veel geweld in die favela's. Het is toch overleven en dat zie je ook in de omgangsvormen als relaties en liefde. Veel meiden en jongens groeien op met groepsdruk. Ik denk dat als ik daar opgegroeid zou zijn, ik het ook normaal zou vinden."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.26625-puteria-funk-de-droom-van-elke-chick-is-om-dick-te-krijgen"}