FunX

Weinig geld om te reizen? Loop gewoon overal stage!

  1. Newschevron right
  2. Weinig geld om te reizen? Loop gewoon overal stage!

Hoe reis je de hele wereld over met weinig geld op zak? Mark van der Heijden vond de oplossing: je gaat gewoon overal in de wereld stage lopen! Hij liep in twee jaar stage bij 32 bedrijven in maar liefst 27 landen. Hij kreeg doordeweeks slaapplekken en eten aangeboden, maar in de weekenden moest hij alles zelf betalen. Wat heeft het Mark uiteindelijk opgeleverd? Dat vertelde hij in WorX!

Honkballer Kalian Sams speelde in de VS, Canada en Taiwan. De eerstvolgende club waar hij voor gaat honkballen is Delfines del Carmen uit Mexico. Hij vertelde in WorX over zijn bovengemiddelde salaris, dat nog veel hoger had kunnen uitvallen. Dat kon bijvoorbeeld in de Major League van de V.S. maar dat bleek uiteindelijk niet haalbaar. Daarom focust hij zich na Mexico op Azië, waar ook een grote honkbalwereld bestaat.

Kalian Sams vertelde in Worx dat je keuzes niet alleen om honkbal draaien. Alles daar omheen moet ook kloppen: "Ik heb altijd keihard gewerkt, maar ik had misschien wel andere keuzes moeten maken op liefdesgebied. Achteraf heb je spijt van dat soort keuzes, maar zo is het leven."

Ster advertentie
Ster advertentie