FunX

Column van Tim: "Geld maakt junkies van ons"

  1. Newschevron right
  2. Column van Tim: "Geld maakt junkies van ons"

Geld maakt junkies van ons volgens Tim Beumers. De banken en dictatoren hebben volgens hem weer nieuwe plannen om ons burgers te pakken, maar daar vertelt hij meer over in zijn column.

Column van Tim: C.R.e.a.m.

Ja maar, er was een tijd dat ik jou een brood gaf en dat jij mij dan een zak groente gaf. In ruil voor die broden en die groente kon ik eventueel nog ergens een fles wijn scoren. Dat was niet altijd handig, want hoe ga je genoeg groente sparen om uiteindelijk iemand een huis te laten bouwen voor je? Hoeveel brood kost een paard? En wat moet een paardeneigenaar met 300 broden? Dus kwam er geld.

Sindsdien is het natuurlijk totaal niet beter gegaan of zoals Lupe Fiasco zei, cash ruins everything around me. Geld is sowieso een fata morgana, het zijn stukjes papier met een kleurtje en onze hersens maken ons wijs dat we daar een bepaalde hoeveelheid spullen voor kunnen krijgen. Die briefjes komen uit de muur en in die muur zit een computer die ergens kijkt of er een bepaalde hoeveelheid eentjes en nulletjes zijn die bepalen of er wel of niet genoeg geld is om die briefjes aan jou te mogen geven.

En wie het geld controleert, die heeft de macht over ons junkies. In de derde wereld en andere achterblijvende landen, zorgen we geopolitiek dat er zo min mogelijk spullen van waarde bij het volk blijven. In onze eigen landen doen ze er ook alles aan om ons zo verslaafd mogelijk te houden. De algehele controle is namelijk moeilijk te krijgen, maar ze doen er alles aan om ons zo ver te krijgen. Zo rollen ze, onze meesters.

Ook nu is er weer een gloednieuw ideetje van de Europese Centrale Bank, de overlords en dictatoren van ons kleine minderwaardige paupers, de burgers. Die bepaalt even dat we maar gewoon cash moeten gaan afschaffen, dat hebben we niet meer nodig. Dat gaan we natuurlijk niet zomaar accepteren, maar ze beginnen gewoon alvast groot. De 500 euro biljetten, die gebruikt toch niemand en die zijn gevaarlijk, verzinnen ze nu.

Die biljetten worden nergens aangenomen en ze zijn alleen in handen van criminelen en terroristen. Zodra je die woorden leest, dan weet je gelijk dat je in de maling wordt genomen. De burger mag ze nog wel inleveren, maar daarna worden de papieren waardeloos. Het gaat om een kleine 290 miljard aan euro’s, laten we die gewoon waardeloos verklaren. Al het zwart geld in 1 klap waardeloos of je betaalt belasting bij inleveren. De cash reserves van China gelijk gemarginaliseerd, slim hoor.

En waarom? Zodat de mensen met stapels 500 euro biljetten hun macht kwijtraken. Meer macht voor de banken. En wij slikken dat want de terroristen moeten worden gestopt! Maar dan gaan ze daarna met 200 euro brieven handelen en dan met 100 euro enzovoorts, totdat de banken hun zin hebben en geld alleen nog maar op rekeningen bestaat en dan hebben ze alle macht voor zichzelf alleen.

En wij? Wij mogen dan overal met pin betalen, gewoon je pasje tegen alles aanhouden. Al is het 50 cent voor een karretje waar je kind in mag rijden. En dat kan makkelijk met dat superveilige contactloos betalen, ook zo een topidee van de banken. Waar je dagelijks over leest dat er mensen contactloos geskimd zijn zonder dat ze hebben gepind. En willen we niet? Maakt niet uit, de Centrale Bank mag dat gewoon zelf beslissen. Als het zo doorgaat kunnen we beter weer broden gaan ruilen voor verse groente. Dan maar geen nieuw paard. Als het zo moet.

Tim Beumers

Meer columns van Tim? Check FunX Soundcloud!

Ster advertentie
Ster advertentie