FunX

Chefkok Mounir Toub wil kookprogramma op de motor door Marokko

  1. Newschevron right
  2. Chefkok Mounir Toub wil kookprogramma op de motor door Marokko

Niet iedereen zag meteen het talent in van tv-chef Mounir Toub. Dat vertelde hij zondagmiddag in WorX met Eva. "Bij mijn intake gesprek voor de koksopleiding zei een meneer tegen mij dat nog geen één Marokkaan het was gelukt om deze opleiding af te ronden, dus dat hij benieuwd was of het mij wel zou lukken." Sindsdien heeft hij de vijfjarige opleiding in drie jaar cum laude afgerond en veel meer bereikt. Maar er staat nog genoeg op zijn bucketlist. "Ik zou graag een kookprogramma willen maken op de motor door Marokko."

Moeder

Op moederdag kon Mounir het niet laten de vrouw te noemen van wie hij zijn kooktalent heeft: "Ik mocht moeders soms helpen in de keuken, boodschappen doen of uien schillen. Zij kan heel goed koken en deed dat met veel liefde voor ons. Dat heeft ze overgedragen aan mij en op een gegeven moment ben ik mij er meer in gaan verdiepen." Ook zijn nieuwste kookboek 'Mijn Arabische keuken' draagt hij op aan zijn moeder.

Leermeester

Als docent aan het Mounir Toub weet Mounir zelf hoe belangrijk een meester kan zijn: "Pas toen ik een goede leraar en chef had ontmoet, ontdekte ik mijn motivatie. Ook een goed thuisfront is belangrijk. Je moet mensen om je heen hebben die je stimuleren."

Afwijzingen

Ondanks zijn grote passie voor het vak herinnert Mounir de vele afwijzingen uit zijn studietijd: "Één van de chefkoks die mij afwees om te werken in zijn restaurant vertelde mij later dat hij een beetje angstig was. Ik was én Marokkaans, 'daar' had hij nog nooit mee gewerkt én heel gedreven, dus hij durfde het niet aan. Hij ging voor de veilige keus, wat uiteindelijk de verkeerde was."

Ster advertentie
Ster advertentie