FunX

Mantelzorger Nikki (22): "Ondanks mijn vaders MS hebben wij een hele sterke band"

  1. Newschevron right
  2. Mantelzorger Nikki (22): "Ondanks mijn vaders MS hebben wij een hele sterke band"

De 22-jarige Nikki valt onder 25% van de jongeren die opgroeit met een ziek familielid. Samen met haar broertje, zusje en moeder zorgt zij voor haar vader die lijdt aan de zenuwziekte MS. Vanwege de Week van de Jonge Mantelzorger schoof zij afgelopen zondag aan in WorX met Eva.

"Het begint met kleine klusjes", legt Nikki aan Eva uit. Sinds haar geboorte heeft haar vader al te maken met deze aandoening waardoor zij al vroeg mee hielp. "En op een gegeven moment groeit dat uit tot in bed leggen, aankleden, haren wassen, dat soort dingen."

Sterke band

Ondanks alles heeft Nikki toch een sterke band met haar vader. "Je doet andere dingen met elkaar. Ik heb niet met hem gevoetbald, maar we lazen bijvoorbeeld stripboeken samen op zijn kantoor op zolder."

Om haar verhaal te delen met andere mantelzorgers en niet-mantelzorgers brengt Nikki samen met Young Works bezoekjes aan scholen. Aan Eva vertelt ze waarom dat zo belangrijk is.

Het verhaal van Nikki maakte ook wat los bij FunX luisteraars. Luisteraar Dilara stuurde via de FunX App naar Eva:

Mijn moeder heeft acht jaar MS gehad. Ik snap precies wat Nikki doormaakt. Mijn moeder is zeven jaar geleden overleden. Ik heb mijn moeder ook op jonge leeftijd verzorgd.

Reporter Laila liep mee met Nikki op een dag waarop zij haar vader verzorgde.

Ster advertentie
Ster advertentie