FunX

Deze jonge powervrouwen gaan Nederland veroveren

  1. Newschevron right
  2. Deze jonge powervrouwen gaan Nederland veroveren

De jongerennieuwssite Ondertussen.nl stelde een lijst op met de 100 meest veelbelovende jongeren tot en met 25 jaar: De Jonge 100. Eva sprak met drie van de genomineerden. Hun passies en ambities lopen ontzettend uiteen, maar ze hebben één ding gemeen: het zijn jonge, talentvolle vrouwen met ballen die klaar zijn om Nederland te veroveren!

Fresia Cousiño Arias

''Elke dag dat ik van mijn werk kom denk ik: what the fuck, heb ik nu geld verdiend?''

Sportjournalistiek alleen voor mannen? No way. Fresia presenteert al sinds haar 16e verschillende sportprogramma's. Fresia werd ontdekt als ballenmeisje en begon al snel als sportpresentator bij TMF. Vervolgens presenteerde ze enkele kinderprogramma's. Op dit moment is ze nog steeds te zien bij Ajax TV en RTL Sport Update.

Amanda van Effrink

''Iedereen moet meer glitter in zijn leven krijgen.''

Amanda a.k.a. #glitziegal is 25 en ziet het leven als één grote catwalk. Al van kinds af aan is ze verslaafd aan fashion. Amanda werkt nu als mode-illustrator en zou uiteindelijk het liefst iedereens huis omtoveren tot een hysterische glitterboel.

Lisa Roth

''Met elkaar dansen en zingen helpt om de samenleving bij elkaar te houden.''

De Amsterdamse Lisa Roth is nog maar 18, maar heeft zich nu al bewezen als groot zangtalent. Op dit moment houdt ze zich vooral bezig met de vluchtelingenproblematiek, want volgens Lisa is muziek de perfecte manier om mensen bij elkaar te brengen. Lisa schreef het nummer Waves of Hope voor en over vluchtelingen. Dat Lisa de diversiteit in Nederland zo omarmt, bewijst ze ook met de vele talen waarin ze zingt. Behalve in het Engels, zingt ze namelijk ook in het Surinaams, Turks, Spaans, Koerdisch en Arabisch.

Ster advertentie
Ster advertentie