FunX

Denken mannen elke zeven seconden aan seks?

  1. Newschevron right
  2. Denken mannen elke zeven seconden aan seks?

Er bestaan een heleboel mythes over seks. Eén van de bekendste is dat mannen elke zeven seconden denken aan seks. Dat betekent dat ze ruim 8000 keer aan seks denken zodra ze wakker worden. In een interview bij Morad & Shay helpt seksuoloog Wim Slabbink alle fabels de wereld uit.

waar of niet waar?

Volgens Wim Slabbink is het niet waar dat mannen zo vaak aan seks denken. Amerikaans onderzoek wijst uit dat elke man gemiddeld elke 44 minuten aan seks denkt. Vaker dan vrouwen dus. Zij denken er ongeveer elke 77 minuten aan. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen vaker per dag aan seks denken dan aan eten of slapen.

orgasme

Draait seks alleen maar om het klaarkomen, of kan het zonder? Nee. Volgens de seksuoloog hebben die twee dingen niet per se iets met elkaar te maken.

"Ik denk dat de reis veel belangrijker is dan de bestemming."

Het hebben van een orgasme betekent in essentie dat je genoeg de controle kunt loslaten om klaar te komen, maar dat betekent niet dat de ervaring ook beter was. De focus op het klaarkomen komt doordat we duizenden jaren seks hebben gehad om onszelf voort te planten. En deze gewoonte zit er dus nog steeds in.

Ster advertentie
Ster advertentie