STER Advertentie
STER Advertentie

VIDEO: Shay volgt ex-gevangene Rodneys rapworkshop in laatste aflevering 'Brieven van Pancho'

VIDEO: Shay volgt ex-gevangene Rodneys rapworkshop in laatste aflevering Brieven van Pancho

Donderdag 10 november 2016 - 12:00 uur

Shay neemt in de laatste aflevering van ‘Brieven van Pancho’ deel aan een schrijf- en rapworkshop in Almere, gegeven door Rodney die nog maar net bevrijd is van zijn enkelband. Rodney probeert jongeren die het verkeerde pad op dreigen te gaan naar zijn rapworkshop te trekken.

Van ov-vervalser naar coke

Rodney vervalste op jonge leeftijd al OV-kaarten. Jaren later werd hij opgepakt met 15 kilo coke. Die straf heeft hij nu uitgezeten en nu wil hij daar iets moois van maken. Rodney heeft zijn leven omgegooid om anderen te helpen. Met zijn workshops leert hij jongeren van zich af te schrijven.

BRIEVEN UIT DE CEL

Shay ontvangt regelmatig brieven uit de gevangenis van FunX-luisteraars die gek zijn op haar en op de show Morad & Shay. Met één van de gedetineerden, Pancho, heeft ze iets extra's. Ze schrijft met de gevangene en op die manier helpt ze hem om het contact met de buitenwereld niet te verliezen.

BRIEVEN VAN PANCHO

Hoe belangrijk zijn brieven eigenlijk voor een gedetineerde? Shay gaat op onderzoek uit in haar driedelige serie: Brieven van Pancho. De tweede aflevering wordt zondag 6 november om 23.30 uitgezonden op NPO3 in het programma 3LAB.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.30039-video-shay-volgt-ex-gevangene-rodneys-rapworkshop-in-laatste-aflevering-brieven-van-pancho"}