FunX

Hef dropt deze maand nog zijn nieuwe plaat 'Ruman'

  1. Newschevron right
  2. Hef dropt deze maand nog zijn nieuwe plaat 'Ruman'

Uit het niets dropte Hef gisteren een cover op zijn Instagram met daarnaast de datum 23 december. Hef kan nog niet bekend maken of het gaat om een EP of een album, maar hij kan wel verzekeren dat er toffe featurings en producers te horen zullen zijn. Fernando belde hem over zijn nieuwe muziek.

Nieuwe sound

Hef zegt zelf iets anders te gaan brengen dan we tot nu toe van hem zijn gewend. Het aankomende materiaal bevat onder andere een aantal dansbare nummers en tracks waarop hij zelf zingt.

''Op die beats van nu kan ik niet meer zo lui rappen als vroeger.''

Featurings

Hef is ook te horen op 'Muhammad Ali' met Childsplay, Boef, Lijpe en MocroManiac, waarvan deze week de clip zal verschijnen. De rapper verklapte aan Fernando dat hij voor zijn eerste single ook samenwerkte met hele toffe artiesten. Op de track 'Hustlers' zijn namelijk Sevn Alias, D-Double en SBMG te horen op een beat van Davey Donovan.

Ruman

Zijn album zal 'Ruman' heten, wat broer betekent. In eerste instantie kwam Noah's Ark-labelbaas Jiggy Djé met 'Broer' als titel, maar twee weken later bedacht hij ineens dat het plaatje echt compleet zou zijn als het in het Antilliaans werd vertaald. De titel 'Ruman' voelde meteen heel goed voor Hef.

''Ik voel me wel een broer van een paar van die jongens van nu.''

Groot Dictee

Dat Hef een subliem gevoel heeft voor taal, zal niemand meer ontkennen. Maar kan hij ook spellen? Op 17 december zal heel Nederland daar achter komen, want Hef doet mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Elk jaar doen er vijftien bekende Nederlanders mee, waaronder ook FunX-dj Eva. Hoewel het dictee veel groter is dan Hef in eerste instantie dacht, maakt hij zich niet echt zorgen.

''Nederlands was misschien wel mijn beste vak. Misschien ben ik alleen die dt-regels een beetje vergeten.''

Ster advertentie
Ster advertentie