FunX

Enaam startte het kledinglabel Nesci: ''Succes wordt bepaald door hard werken en timing.''

  1. Newschevron right
  2. Enaam startte het kledinglabel Nesci: ''Succes wordt bepaald door hard werken en timing.''

Ken je dat? Je ziet een leuk jurkje of een mooi topje, maar het is net iets te naakt... Dit was voor Enaam en haar twee vriendinnen de reden om een eigen kledinglabel te beginnen: Nesci. Eva sprak met Enaam over haar ambitieuze onderneming in WorX.

Koffie

Nesci bestaat nu 2,5 jaar. Voor die tijd had Enaam nog enkele ervaring in de modewereld. Door veel te netwerken kon ze haar eerste stappen in de modewereld zetten.

''Ik moest vooral veel praten en koffie drinken om contacten te leggen en het werkveld te verkennen.''

libië

Enaam komt uit Libië. Toen ze op haar 15e met haar ouders terugging, wist ze zeker dat ze een eigen onderneming wilde starten. Toch had ze in eerste instantie nog geen idee welke richting ze op wilde: "Ik dacht: er kan nog zoveel, maar ik weet niet precies wat.''

Gunfactor

Als beginnende ondernemer is het volgens Enaam vooral belangrijk om een gunfactor te creëren. Daarom probeert ze altijd humble te zijn als ze nieuwe mensen ontmoet.

''Experts kunnen je veel informatie geven, maar dan moet je je wel bescheiden opstellen.''

Visionair

Die bescheiden instelling leerde ze onder andere van haar grote inspiratiebronnen, zoals de Obama's: ''Ze zijn zo down-to-earth zijn en hebben ook gewoon nog lol naast al dat harde werken.'' Ook heeft ze veel respect voor Elon Musk, een succesvolle ondernemer die onder andere PayPal, Tesla en SpaceX oprichtte.

"Hij is een hardwerkende visionair. Maar tegelijkertijd straalt hij ook pure kindness uit.''

Timing

Emaan is heel erg ambitieus, zowel in haar persoonlijke leven als in haar carrière. Voor haar is er één belangrijke sleutel tot succes, namelijk: timing. Ze vindt het een groot misverstand dat je automatisch 'geluk' hebt als iets goed gaat. ''Als je timing goed is, kun je succesvol worden. Timing kan als geluk worden ervaren.'' Er zijn volgens haar altijd factoren waar je geen invloed op hebt. Daarom moet je alles waar je wel invloed op hebt zo goed mogelijk regelen.

''Vaak wordt succes op geluk gegooid. Maar je hebt succes zelf in de hand. Het wordt bepaald door hard werken aan de ene kant en timing aan de andere kant.''

Words of Wisdom

Enaam studeerde Business en Economics. Het is volgens haar wel gunstig om een studie te hebben, omdat je iets meer credibility hebt. Maar het is volgens haar niet per se nodig: ondernemen is gewoon doen! Deze week deelde Enaam drie van haar belangrijkste wijsheden die haar helpen om haar doelen te bereiken.

''Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meeste tijd mee spendeert. Als je succesvol wilt zijn, zorg dat die mensen ook succesvol zijn.''

Ster advertentie
Ster advertentie