FunX

Breadcrumbing: hoe je in de online datingwereld aan het lijntje wordt gehouden

  1. Newschevron right
  2. Breadcrumbing: hoe je in de online datingwereld aan het lijntje wordt gehouden

Online daten kent net als in real life vele valkuilen. Na het zogenoemde ghosten, ineens niets meer van je laten horen bij een potentiële datingmatch, wint nu ook het fenomeen breadcrumbing aan 'populariteit'.

EEN GENERATIE DING

Breadcrumbing is zoals we dat in het echte leven noemen 'iemand aan het lijntje houden', maar dan online. Volgens datingexpert Tom Gorny past dit gedrag goed bij deze generatie.

"Millennials krijgen een beetje een bad rep dat ze geen commitments kunnen maken", zegt hij vanmorgen in Start tegen Dyantha. "Als je zelf aan het breadcrumbing bent, kun je verschillende lijntjes uitzetten, zo houd je de opties open en dat is lekker makkelijk en chill."

een kick

Tom legt uit dat zelf breadcrumben ook fysiek invloed op je kan hebben: "net als bij social media kun je verslaafd zijn aan de dopamine-kick die je krijgt als je een like, app of Tinder-match krijgt en door te breadcrumben kun je dat steeds voeden."

Slachtoffer-rol

De datingexpert ziet mensen aan de andere kant van breadcrumben echter niet als slachtoffer. "Ik hoor vaak mensen zeggen 'ik ben gebreadcrumbed', maar dat is fucking onzin, met alle respect."

"Je LAAT je breadcrumben. Je moet voor jezelf een standaard hebben, hoe jij behandeld wil worden. Als jij geen zin hebt om elke twee weken één of ander quasi-flirterig appje te krijgen, om daarna niets meer van iemand te horen, dan moet jij zelf gewoon de knoop doorhakken."

Ster advertentie
Ster advertentie