FunX

Rollàn over zijn aankomende muziek: ''Het wordt voor de dames''

  1. Newschevron right
  2. Rollàn over zijn aankomende muziek: ''Het wordt voor de dames''

Rollàn is on fire! Hij ontving pas geleden zijn eerste Gouden Plaat voor 'Mbongo' samen met Hef en Josylvio. Vorige week bracht hij ook zijn nieuwe track 'Sowieso' uit. De rapper kwam bij Patrick langs in De Avondshow om te praten over autotune, vrouwen en Franse hiphop.

Zonder autotune

De bekendste line van Rollàn is misschien wel. ''Ze zegt: ik wil je horen zingen zonder autotune. Ik zei d'r: dat is goed als jij je make-up af kunt doen.'' Patrick was benieuwd of dit echt is gebeurd.

''Die torie was dus: ik liet demo's horen aan een meisje. Ze vroeg toen om muziek zonder autotune. En toen zei ik dat. Ze voelde zich best wel beledigd. En ik dacht: damn, dat is een line. En nu is die line outta control.''

Comments

Veel artiesten doen één ding eigenlijk liever niet, namelijk YouTube-comments lezen. Gelukkig zijn er ook mensen die Rollàn al heel lang volgen en hem het liefst alleen nog maar verder zien groeien.

''Dat zou dik zijn. Ik zou daar zeker voor open staan. Nu is het onmogelijk, maar misschien in de toekomst.''

Sommigen checken hem dus al sinds zijn 058 Freestyle, wat al meer dan vijf jaar geleden is. Maar wat is eigenlijk het grote verschil met toen? Zijn broer heeft het vooral over de vrouwen, maar volgens Rollàn is dat niet het enige dat er is veranderd.

''Ik ben een rustige jongen. Maar het is wel anders geworden. Ik ontmoet heel veel mensen en ik word vaker herkend. Maar ik sta er niet zo bij stil, ik probeer gewoon te focussen op mijn muziek.''

Franse hiphop

De muziek van Rollàn is een mix van Nederlands, Congolees en Frans. Franstalige muziek is erg belangrijk voor hem. Zo liet hij zich inspireren door onder andere Niska, MHD, Stromae en Maître Gims.

''New School Music heeft erg geïnspireerd. Ik luister gewoon naar wat poppin' is. Maar Franse muziek is zeker een inspiratie voor me.''

EP

We kunnen binnenkort nog meer nieuwe muziek verwachten van Rollàn. Het zal een mix blijven van Frans en Nederlands, maar deze nieuwe single wordt toch anders. ''Het is speciaal voor de dames, met een beetje caribbean vibes.'' Behalve zijn nieuwe single, zal hij ook met een EP komen. Hij weet nog niet wanneer precies, dus houd hem vooral in de gaten!

Ster advertentie
Ster advertentie