FunX

Glory-kickbokser Imad Hadar: ''Het succes dat ik voor ogen heb is groter dan de verleidingen van het moment''

  1. Newschevron right
  2. Glory-kickbokser Imad Hadar: ''Het succes dat ik voor ogen heb is groter dan de verleidingen van het moment''

De 19-jarige Imad Hadar tekende gisteren bij Glory. Hij is daarmee de jongste die ooit tekende bij de grootste kickboksorganisatie. FunX was aanwezig bij de contractondertekening. Vanmorgen kwam Imad langs in Start om te praten over zijn droom om de allergrootste vechter ooit te worden.

Voorbeeld

Glory heeft grote kickboksers onder zich, zoals Rico Verhoeven en Remy Bonjasky. Toch is geen van deze vechters echt een voorbeeld voor hem. Als Dyantha hem vraagt naar wie hij opkijkt, heeft hij maar één antwoord.

''Imad Hadar. Elke ochtend kijk ik in de spiegel en dan zeg ik: ik wil net als jij zijn.''

Druk

Het contract tekenen was natuurlijk een bijzonder moment, maar het gaat vooral om wat er daarna gebeurt. Imad is vooral dankbaar voor de hoge druk die er nu op zijn schouders ligt.

''Ik vind het wel lekker, die druk. Het is alleen maar extra motivatie.''

Brutaal

In de wandelgangen werd al veel gesproken over de potentie van Imad, maar hij had zelf niets door. Hij was dan ook erg verbaasd toen zijn trainer begin december met dit nieuws naar zijn huis kwam.

''Ik dacht: 'heb ik wat verkeerd gedaan? Ben ik een training vergeten of brutaal geweest?' En toen zei hij: 'je gaat voor de zomer debuteren in Glory'. Ik dacht dat hij loog.''

goed luisteren

Imad traint zes dagen per week, twee keer per dag, dus in totaal twaalf uur. Zijn harde werk is nu beloond met een contract van 18 maanden bij Glory. Gedisciplineerd zijn is dan ook zijn belangrijkste advies voor andere kickboksers in spe.

''Je moet gedisciplineerd zijn, je ding doen en je niet van je pad laten brengen, hard blijven werken en goed blijven luisteren naar je ouders en begeleiders.''

Verleidingen

Imad is erg ambitieus en heeft dan ook geen problemen met het bewaren van zijn focus. Het interesseert hem totaal niet wat andere jongeren van zijn leeftijd doen, want hij heeft maar één doel: de grootste worden.

''Het succes dat ik voor ogen heb is groter dan de verleidingen van het moment.''

Staredown

Dyantha ging de uitdaging aan met Imad in een staredown. Kan Imad zijn lach in bedwang houden?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie