STER Advertentie
STER Advertentie

Lijsttrekkers en jongeren confronteren elkaar tijdens FunX Verkiezingsdebat

Lijsttrekkers en jongeren confronteren elkaar tijdens FunX Verkiezingsdebat

Woensdag 8 maart 2017 - 08:05 uur

|

Door:

Kavita

Vanavond 19.00 uur is het zover! In het Humanity House in Den Haag gaan jongeren en politici met elkaar in debat tijdens het FunX Verkiezingsdebat. Zowel de PvdA (Lodewijk Asscher), D66 (Vera Bergkamp), GroenLinks (Jesse Klaver) als DENK (Tunahan Kuzu) gaan het gesprek aan met FunX luisteraars over thema's als discriminatie, de basisbeurs, veiligheid, de arbeidsmarkt en wonen. 

Het debat wordt begeleid door FunX-dj Shay Kreuger. Collega Eva Cleven staat haar bij als moderator tussen de politici en het publiek. De 'confrontatie' tussen deze twee groepen duurt ruim twee uur en vindt plaats van 19.00-21.00 uur. Alles is natuurlijk ook live te volgen via FunX.nl, 3fm.nl/verkiezingen, Salto en alle FunX social media-kanalen (Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter).

De struggle is real, doe iets! 

Je denkt misschien dat je niet zoveel met de politiek te maken hebt. Maar struggle je bijvoorbeeld met het vinden van een betaalbare woning, het leenstelsel en/of een minimum jeugdloon? Of ben je vaak het slachtoffer van etnisch profileren? Dan hebben alle besluiten, die in de politieke hoofdstad Den Haag worden genomen, wel degelijk effect op jou. Dit soort thema's en meer staan centraal tijdens FunX Verkiezingsdebat. 

 FunX-dj Shay Kreuger:  “Stadsjongeren lopen dag in dag uit tegen specifieke problemen aan. Ze verdienen dan ook een eigen powerful debat, met onderwerpen die voor hen spelen. Het is tof dat FunX jongeren de ruimte biedt om hun stem te laten horen in het eerste en grootste jongerendebat dat op zoveel kanalen online gestreamd wordt. Het FunX Verkiezingsdebat is dé kans voor alle partijen om de kloof tussen jongeren en de politiek te dichten en hen voor te stellen aan de generaties van de toekomst. Welke partij komt op voor deze generatie, problemen en idealen? Dat zowel de PVV als de VVD er niet bij zijn is voor hen een gemiste kans. Maar we zijn blij met de partijen die het gesprek wél aan gaan met onze kritische luisteraars.”

Meer info: www.funx.nl/verkiezingen

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"