FunX

FunX TV in Turijn: Melvin Manhoef knock-out tijdens Bellator 176

  1. Newschevron right
  2. FunX TV in Turijn: Melvin Manhoef knock-out tijdens Bellator 176

Denise Kielholtz is de enige Nederlandse kickbokser die afgelopen weekend haar titel heeft kunnen verdedigen tijdens de Bellator 176 in Turijn. Samen met Melvin Manhoef en Djamil Chan reisde ze af naar Italië om het op te nemen tegen internationale grootheden. Chan moest het afleggen tegen zijn tegenstander Valeriu Mircea en Manhoef werd knock-out geslagen in de vierde ronde van zijn rematch tegen Rafael Carvalho.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouassima stond het hele weekend langs de boksring en neemt je mee achter de schermen van één van de grootste Mixed Martial Arts en kickboksmatches van het jaar.

Genaaid

Ondanks zijn onverwachte verlies, voelde Djamil Chan geen verliezer. Volgens hem was hij "genaaid". "De scheidsrechter hoefde mij niet op te laten staan, want ik was actief als ik bovenop Valeriu was. M'n low kicks waren hard, hij vreesde mijn slagen en meer hoef ik niet te zeggen over deze shit." Chan keek nu al uit naar een rematch met zijn tegenstander. Niet in Italië, maar in Amerika. "Dan gaat hij zien."

Knock-out

De match tussen Melvin Manhoef en Rafael Carvalho was het grootste gevecht van het weekend. Manhoef ging in de vierde ronde knock-out en verloor van de Braziliaan. "Wat Carvalho mooi deed is dat hij met één kant twee acties achter elkaar maakte, dus hij gaf een stoot en met dezelfde kant gaf hij een trap." Volgens voormalig MMA-vechter Marloes Coenen is dat de reden dat Manhoef knock-out ging.

Manhoef kreeg zo'n rake trap tegen het hoofd, dat hij niet aanspreekbaar was.

Favoriet

Ondanks een moeizaam gevecht verdedigde Denise Kielholtz haar titel Kickboks Kampioen (vlieggewicht) tegen de Italiaanse Martine Michieletto. Haar rol van topfavoriet gaf haar zeker wat druk. "Iedereen wil jou verslaan, dus iedereen gaat trainen en zijn best doen, speciaal gericht op jou. Maar in dit geval ben ik die extra druk wel een beetje gewend."

Ster advertentie
Ster advertentie