FunX

Chefkok Mounir Toub leert Marokko van nieuwe kant kennen

  1. Newschevron right
  2. Chefkok Mounir Toub leert Marokko van nieuwe kant kennen

In het nieuwe programma Mounirs Marokko gaat chef Mounir Toub op zoek naar het lekkerste eten van Marokko. De eerste aflevering werd gisteren op 24 Kitchen uitgezonden. Fernando sprak Mounir over zijn langgekoesterde jongensdroom, Marokkaanse ontbijtjes en wat eten voor hem betekent.

"Marokko is een prachtig land!"

Droom

Voor Mounir was het een langgekoesterde droom om een kookprogramma in Marokko te maken. Daarnaast had hij ook de wens om een keer met de motor door Marokko te toeren. Het betekent veel voor hem dat deze twee wensen nu uit zijn gekomen: "Ik ben heel erg gezegend".

Calorieën

De eerste aflevering ging van start in Tanger met een typisch Marokkaans ontbijtje met Marokkaanse pannenkoeken, brood, jam, honing, thee en onmisbaar volgens Mounir: "De zon op je gezicht". In totaal is Mounir 29 dagen op pad geweest om tien afleveringen te maken.

"Het was een calorierijke reis, dus nu moet ik wel wat extra voetballen."

Herinneringen

Volgens Mounir riep het Marokkaanse eten veel herinneringen en emoties op, omdat het hem aan bepaalde gerechten van zijn moeder en oma deed denken. "Op het moment dat je een gerecht proeft wat je aan jou moeder of oma doet denken, dan kom je meteen terug in herinnering."

Andere kant

Mounir heeft Marokko ook van een andere kant leren kennen. Vroeger kwam hij er namelijk bijna altijd in de zomervakantie. Nu was hij er in november en was het er een stuk rustiger. Daardoor was de sfeer meer ontspannen.

"Mensen hebben meer tijd voor mij. Ik heb daardoor veel mensen leren kennen en met hun mee mogen kijken in de keuken."

Ster advertentie
Ster advertentie