STER Advertentie
STER Advertentie

Sarah-Jane: "Zelfacceptatie is de key voor het leven"

Sarah-Jane: "Zelfacceptatie is de key voor het leven"

Maandag 1 mei 2017 - 15:32 uur

|

Door:

Kavita

Ze heeft een gouden stem en haar a capella's gaan viral: Sarah-Jane! De zangeres zingt onder andere als achtergrondzangeres voor Ronnie Flex, Jayh en Jandino in het RTL-programma DINO. Maar ze wordt ook steeds bekender vanwege Sarah's Songday, waarin ze verschillende hits covert, zoals Ik Mis Je van Cho. 

Sarah-Jane was te gast bij Fernando en vertelde over zowel haar inspirerende muzikale als persoonlijke reis. 

'Sarah Jane over Sarah's Songday'

sarah songday

Ik Mis Je van Cho, daar begon Sarah's Songday mee. Ze ontdekte die app en zag altijd van die zangfilmpjes voorbijkomen. Voor de grap besloot ze zelf een filmpje te maken. Maar een vriendin zei dat ze het echt moest posten: "Ze bleef maar pushen, dus uiteindelijk heb ik het toch gepost".  Vanaf het moment dat Cho het gerepost had, ging het filmpje viral.

"Vanaf toen dacht ik: misschien is het toch wel leuk. Ik zag zoveel positieve reacties en er was zoveel vraag naar, dat ik het vanaf toen elke zondag ben gaan doen."Naast Nederlands- en Engelstalige tracks zingt Sarah-Jane ook in het Surinaams. 


Eigen Sound

Sarah-Jane gaat toeren met Ronnie Flex en binnenkort staat ze ook met Jayh op het podium. Ze is nu bezig met een zoektocht naar eigen sound: "Ik ben heel dichtbij mezelf, niet alleen muzikaal, maar ook persoonlijk". Sarah-Jane is dichtbij de sound die ze wil gaan neerzetten. En die sound is zeer waarschijnlijk Engelstalig, maar een uitstapje sluit ze nooit uit.

Afgevallen

In minder dan een jaar is Sarah-Jane 51 kilo afgevallen. Ze struggelde jarenlang met haar gewicht. Hoewel ze altijd wel blij was met zichzelf, wilde ze toch een verandering. Volgens de dokter moest ze eerst een heleboel zelfstandig afvallen voordat ze een maagverkleining zou kunnen krijgen. Ze viel dankzij training en dieet vijftien kilo af en kreeg toen een akkoord voor de operatie.

"Ik werd letterlijk op een dag wakker, volgens mij begin vorig jaar. En toen dacht ik: yo, tot hier en niet verder man. We gaan nu echt iets eraan doen."

acceptatie

Het was geen makkelijke periode: "Er komt heel veel pijn en mentale shit bij kijken". Maar Sarah-Jane heeft er zeker geen spijt van dat ze er veel voor heeft moeten laten. Ze is dichterbij zichzelf gekomen en dat was nodig om zichzelf te accepteren. Dat heeft haar ook dichterbij haar muzikale zoektocht gebracht.

"Zelfacceptatie en liefde voor jezelf zijn echt dé key voor het leven. In alles wat je doet. Muziek is heel breekbaar, maar als jij er cool mee bent dan is het eigenlijk altijd gewoon cool. Dat is de grootste les die ik heb geleerd van alles." 

In het najaar verschijnt de eigen EP van Sarah-Jane.

'Sarah Jane is 51 kilo kwijt'

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Halima beschuldigt uitzendbureau van discriminatie: "Voor mij was hij niet beschikbaar, maar voor Tessa wel"

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin

  • Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid