FunX

VIDEO: Poke is back: "Ik liep een tijdje bij een psycholoog"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Poke is back: "Ik liep een tijdje bij een psycholoog"

Poke is terug! Het is een tijdje stil geweest rondom de 26-jarige rapper, maar niet lang meer. Binnenkort gaat er namelijk een heleboel nieuwe muziek van hem uitkomen. Ouassima zocht hem op in Nijmegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Druk

Dat het zo lang stil is geweest, kwam volgens Poke doordat het een drukke tijd was. Hij wist eigenlijk nooit echt wat je allemaal voor muziek moest doen, dus hij wilde dat allemaal goed gaan regelen. Dat heeft hij nu gedaan en dus kan er weer volop muziek gemaakt worden. Binnen vier weken komt er een nieuwe track van hem uit.

"Nu ben ik back, wacht maar, je gaat zien wat er aan de hand is!"

Nederlands

Poke kwam bijna negen jaar geleden vanuit Suriname naar Nederland. Hij begon met Surinaamse rap, maar heeft inmiddels de switch naar Nederlandstalige rap gemaakt: "Ik zag dat Surinaams hot was, maar het is ook hot als iedereen mijn tracks kan verstaan."

Stijl

Kenmerkend aan Poke's stijl is dat hij een klein beetje gek is. Wanneer hij in de studio of op het podium staat, gaat er een knop in hem om. Dan krijgt hij een kick.

"Ik weet niet wat er met mij aan de hand is. Een tijdje geleden heb ik met een psycholoog gepraat."

Je kunt het omschrijven als een aparte stijl, maar daar is Poke juist blij mee. Hij zag dat veel artiesten in de industrie hetzelfde doen en wil zich daarvan graag onderscheiden: "Ik ben blij dat ik mijn eigen ding doe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie