FunX

Ismail Ilgun: ''Ik moet mijn excuses maken aan de bewoners van Poelenburg''

  1. Newschevron right
  2. Ismail Ilgun: ''Ik moet mijn excuses maken aan de bewoners van Poelenburg''

Ismail Ilgun haalde vorig jaar landelijk het nieuws met zijn vlogs over Poelenburg. Hij kreeg al snel de bijnaam 'treitervlogger' en moest voor de rechter verschijnen. Het OM verwijtte hem opruiing, belediging van het openbaar gezag en smaadschrift. De rechter heeft nu besloten dat hij niet zal worden vervolgd, als hij tenminste zijn excuses maakt. Fernando belde hem vanmorgen in Start.

''Ik ben niet echt vrijgesproken. Het is onder voorwaarden, ik moet mijn excuses maken aan de bewoners van Poelenburg.''

Opruiing

Zijn computer en vlogcamera werden eerder al afgepakt en hij zal deze niet terugkrijgen. De rechter prijst hem voor zijn goede gedrag, maar wil wel dat hij zijn excuses maakt in een vlog. Inmiddels is hij met zijn label Top Notch in gesprek over een leuke en originele manier om dat te doen.

''Als ik geen excuusvlog maak, word ik alsnog voor de rechter gesleept en veroordeeld voor opruiing en aanzetten tot haat en geweld. Als ik dat op mijn naam heb, kan ik heel moeilijk naar het buitenland of ergens solliciteren.''

Achter Buurten

Na de vakantie gaat Ismail weer aan de slag met nieuwe afleveringen van Achter Buurten. Hij wil hierna ook naar het buitenland gaan om daar achterstandsbuurten in beeld te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie