FunX

Imad Hadar: ''Mijn moeder is de grootste vechter die ik ooit heb gezien''

  1. Newschevron right
  2. Imad Hadar: ''Mijn moeder is de grootste vechter die ik ooit heb gezien''

Als 19-jarige jongen tekende Imad Hadar bij Glory. Hij werd daarmee de jongste vechter ooit getekend bij deze organisatie. Op dit moment maakt hij zich klaar voor het Glory 45-toernooi op 30 september. Reporter Ouassima liep met hem mee tijdens zijn voorbereidingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voeding

''Voeding is zeventig procent van je prestatie'', vertelt Imad. Voordat Imad en Ouassima naar de sportschool vertrekken, eten ze dus eerst nog even een heerlijke pasta met kip. En dan vertrekken ze naar de gym, waar de twee samen sparren en natuurlijk spreken over de aankomende wedstrijd.

Glory 45

De wedstrijd op Glory 45 is de belangrijkste wedstrijd voor Imad tot nu toe. Hij neemt het in de halve finale op tegen de Amerikaanse Manny Mancha in de categorie lichtzwaargewicht. De winnaar vecht in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale. De uiteindelijke winnaar zal het opnemen tegen de huidige wereldkampioen: niemand minder dan Artem Vakhitov.

''Dit is een mooie en grote kans om mezelf te bewijzen. En één ding mogen ze allemaal weten: dat ik never nooit opgeef.''

Familie

Voeding en training zijn natuurlijk hartstikke belangrijk, maar Imad moet zich ook mentaal voorbereiden. Dat doet hij door zich vooral te focussen op zichzelf en de mensen die belangrijk voor hem zijn.

''Iedereen heeft wel een mening over je. De één vindt je een klootzak, de ander vindt je een topper. Maar daar kijk ik allang niet meer naar, ik doe het voor mezelf, mijn vader, mijn moeder, mijn zusje en mijn naasten.''

Grootste vechter

Zijn familie is ontzettend belangrijk voor hem en vooral één iemand in het bijzonder. Imad vertelt dat zijn moeder terminaal ziek is en haar als een groot voorbeeld ziet.

''Ik vertrouw op Allah en zijn krachten. Mijn moeder is de grootste vechter die ik ooit heb gezien.''

Ster advertentie
Ster advertentie