FunX

Jandino over zijn dromen: "Hard ingaan, investeren en dan gebeurt het ook"

  1. Newschevron right
  2. Jandino over zijn dromen: "Hard ingaan, investeren en dan gebeurt het ook"

"Vroeger had ik niet veel. Ik poepte in de bosjes, want toen ik op Curaçao woonde, hadden we geen toilet. Maar ik heb mezelf nooit gezien als arm, ik ben rijk aan dromen." Dat vertelde Jandino Asporaat vanmiddag bij Morad & Shay, want het is World Dream Day. "Booyaka!"

geld geen succes?

Deze grappenmaker, die behoorlijk lekker gaat, ontregelde de hele show met een peptalk waar je u tegen zegt! Hij mag dan wel serieus money maken, maar ziet geld niet als succes.

"Het is een middel. Succes is het feit dat mijn lichaam nog wil gaan. Nog wil ontdekken, m'n hoofd wil leren en mijn geest wil groeien."

van tegenslag naar next level

Naast comedy, films en presenteren heeft de Rotterdammer ook nog een passie voor kleding. Daarom heeft hij, samen met een hele goede vriend, nog twee kledingzaken. Mooi dingen!

Tegenslagen kent Jandino ook. Maar die weerhouden hem nergens van. "Tegenslagen gaan er sowieso komen. Ik zie het als een les van zo moet het dus niet. Het is weer een stapje dichter bij mijn doel. Je moet gewoon werken." Volgens hem kan je niet stil blijven staan en moet je naar een next level.

besef

Jandino gebruikt onder andere Oprah Winfrey om zijn peptalk meer kracht bij te zetten. "Ook bij haar zie je dat. Je ontwikkelt dat, je gaat beseffen dat je meer waard bent en alles wat jij wil halen, dat jij dat kan halen. Alleen wij weten niet altijd precies hoe. Het is een weg en je moet er hard ingaan, investeren en dan gebeurt het ook."

Beyoncé wordt ook als voorbeeld genoemd in het gesprek.

"Ze heeft 24 uur in een dag, diezelfde 24 uur heb jij ook. Wat heb jij gedaan om jezelf naar die volgende level te brengen. Wat voor boek heb jij vandaag proberen te lezen? Wat voor YouTube-videos over bussiness heb jij vandaag gekeken? Ben je naar de sportschool gegaan? Met wie heb je gesproken die jou zou kunnen helpen om naar dat volgende level te komen? Met wie omring je je?"

Wat hij bedoelt

Het klinkt misschien alsof je de hele dag op die next level-mode moet zijn, maar zo overdreven bedoelt Jandino het natuurlijk niet.

"Ik loop ook grappen te maken, maar ik neem mezelf wel zo serieus dat ik mezelf voed. Anders word je zwak. Ook je brein heeft voeding nodig."

RTL Late Night

Bij RTL Late Night heeft Jandino weleens eerder over zijn succes verteld:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie