STER Advertentie

L'Algérino: ''Er komt een samenwerking aan met Boef!''

Zaterdag 4 november 2017 - 23:52 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

L'Algérino heeft maar liefst 217 miljoen views op zijn track Les Menottes a.k.a. Tching Tchang Tchong. Niet alleen in Frankrijk is hij ontzettend populair, maar ook in Nederland doet hij het extreem goed. Hij kwam langs in de studio tijdens de DiXte 1000 en had verrassend nieuws!

Boef

In Nederland hebben we natuurlijk ook een hele grote artiest van Algerijnse afkomst. En L'Algérino was al snel verkocht toen hij Habiba hoorde. En geloof het of niet, hij had een bijzonder primeurtje: hij gaat samenwerken met Boef!

''Ik wilde graag samenwerken met hem, want ik kende zijn muziek al een beetje. Ik hoorde Habiba en hij heeft een goede vibe. Ik ben ook producer, dus we hebben een afspraak gemaakt. Gisteren zijn we samen de studio ingegaan.''

marseille

Wanneer de track uitkomt is nog niet bekend, maar als het aan de artiesten ligt volgt er ook snel een clip. Boef gaat niet in het Frans rappen, maar L'Algérino laat weten dat hij wel een beetje in het Nederlands gaat zingen.

''Ik ben heel erg geïnspireerd door Nederlandse muziek. Als we weg zijn uit Frankrijk, dan komt de inspiratie. Ik hou van de vibes van Boef, Sevn Alias en Bollebof. Dat wil ik naar Marseille brengen.''

Ongelukje

En de liefde is wederzijds. L'Algérino staat met vijf tracks in de DiXte 1000 en met Les Menottes staat hij zelfs op nummer 21! Hij werd per toeval ontdekt door Akhenaton van IAM in Marseille. Hij was vooral bezig met school en voetbal en had eigenlijk nooit het plan om muzikant te worden: ''Mijn carrière was een ongelukje.'' Dat hij nu met open armen wordt ontvangen in Nederland, vindt hij onvoorstelbaar.

''Ik had nooit gedacht dat mensen in het buitenland mij zo graag zien.''

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.35154-l-algerino-er-komt-een-samenwerking-aan-met-boef"}