STER Advertentie
STER Advertentie

QUIZ: Ben jij een slutshamer?

QUIZ: Ben jij een slutshamer?
Pixabay: ValeriyaBoltneva

Vrijdag 17 november 2017 - 11:02 uur

|

Door:

Ginette

De Week van de Mediawijsheid is van start gegaan! In de huidige generatie is de aanwezigheid van internet en digitale media vanzelfsprekend. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden: contacten leggen of onderhouden gaat makkelijker dan ooit, nieuws is altijd en overal te vinden en informatie opzoeken kost slechts een paar minuten.

Online anonimiteit

Internet zorgt er helaas ook voor dat bepaalde acties vaak onuitwisbare gevolgen hebben. Jongeren bevinden zich in een kwetsbare positie, zonder dat ze zich daar zelf bewust van zijn. Door de anonimiteit op internet durven mensen ineens alles te zeggen. Haatreacties onder bepaalde video's en artikelen zijn eerder regel dan uitzondering. 

Seksualiteit

Ook als het gaat om seksualiteit, hebben veel jongeren snel een mening klaar over andere mensen. Ben jij altijd bewust van de gevolgen van jouw online acties? 

Slet is misschien wel het meest voorkomende scheldwoord als het om vrouwen gaat. Meer dan twintig bedpartners? ''Slet!'' Een kort rokje? ''Slet!'' Teveel jongens die naar jou omkijken? ''Slet!'' Heb jij al snel een oordeel klaarliggen over bepaalde vrouwen of geef je geen fuck om hoe anderen met hun seksualiteit omgaan? Kunnen mannen net zo goed als vrouwen een slet zijn? Doe de test en ontdek of jij een slutshamer bent.

Vrouwen:

Mannen:

Populair op FunX.nl

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single