FunX

Dilemma: Wat doe je als je schoonfamilie je niet mag omdat je 'laagopgeleid' bent?

  1. Newschevron right
  2. Dilemma: Wat doe je als je schoonfamilie je niet mag omdat je 'laagopgeleid' bent?

Maurits heeft al twee jaar een relatie met zijn vriendin en is dolgelukkig. De feestdagen komen er nu aan en Eerste Kerstdag viert hij met zijn schoonfamilie. Hij kijkt er niet naar uit, want hij heeft het gevoel dat zij op hem neerkijken: "Zij zijn allemaal hoogopgeleid en ik doe een mbo-opleiding. Ik krijg daar vaak nare opmerkingen op van haar vader." Hij probeerde het met zijn vriendin op te lossen, maar zij ziet het niet. Volgens haar moet Maurits het niet zo serieus nemen. Wat moet de arme jongen toch doen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

na de feestdagen

Luisteraar Mike weet één ding zeker: Maurits moet zijn schoonfamilie niet tijdens de feestdagen confronteren. Dit zal waarschijnlijk alleen maar voor conflicten en stress zorgen. Maya sluit zich daar volledig bij aan. Volgens haar moet Maurits zijn vriendin de tijd geven om het te erkennen. Gebeurt dat niet? Dan moet hij gewoon bij haar weggaan.

Maya: "Als de familie jou niet mag, stoppen ze echt niet met het denigrerende gedrag."

"lekker laten lullen"

Raquel kijkt er net iets anders naar. Zij vindt juist dat Maurits zijn schoonouders "lekker moet laten lullen". Volgens haar gaat het uiteindelijk om de relatie tussen hem en zijn vriendin en hebben de ouders daar niks over te zeggen. Maar er is ook nog een andere kant: "Hij is met hun dochter en zij willen gewoon het beste voor haar. Als hij een keer lui is ofzo, zullen zij daar misschien iets van zeggen, omdat zij zien dat hun dochter daar ongelukkig van wordt."

Confrontatie

Uiteindelijk kiest Maurits er toch voor om de confrontatie na het diner aan te gaan. "Ik ga naar het diner en laat denk ik alles een beetje op me af komen. Maar na de kerstdagen ga ik zeker wel in gesprek met mijn vriendin en haar ouders." Als dat maar goed gaat...

Ster advertentie
Ster advertentie