FunX

Bokoesam reageert op haatreacties 'Vroom': "Ik vind het leuk om mensen te shockeren"

foto: YouTube: FamkeLouise
  1. Newschevron right
  2. Bokoesam reageert op haatreacties 'Vroom': "Ik vind het leuk om mensen te shockeren"

Met bijna vijf miljoen views in nog geen twee weken, zou je zeggen dat de track Vroom van Famke Louise en Bokoesam een groot succes is. Toch zijn het vooral negatieve reacties die de boventoon voeren. Wat vindt Bokoesam daar zelf eigenlijk van? Morad & Shay belden hem op.

NEPPE FANS

De haatreacties op Vroom komen niet bepaald als een verrassing voor Bokoesam: "Als je muzikant bent en je doet dingen waar niet iedereen het mee eens is, dan kun je reacties verwachten." Sommige 'fans' vinden Bokoesam niet meer geloofwaardig na zijn track met Famke Louise. Maar dat vindt de rapper onzin.

"Dat zijn waarschijnlijk mensen die mijn album niet eens hebben gecheckt. Als je lange tijd fan van mij bent, weet je dat ik juist van zulke dingen hou. Ik hou ervan om mensen te shockeren."

NIET UITLEGGEN

Daarnaast vindt Bokoesam het belachelijk dat hij zou moeten uitleggen waarom hij bepaalde muziek maakt. Als hij iets voelt, dan doet hij het gewoon. Ook als dat misschien niet in "zijn straatje" past.

"Je moet gewoon de muziek maken die je wil maken."

Haat

Uit een onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd, is gebleken dat zeven op de tien Nederlanders helemaal klaar zijn met negativiteit online. Daar kan Bokoesam over meepraten, hij vindt haters dom en bekrompen. Toch voelt hij zich nooit slecht over haatreacties:"Ik kan er wel om lachen, zo'n persoon ben ik."

Afstand

Opvallend is dat haatreacties vooral tot de online wereld beperkt blijven. Op straat krijgt Bokoesam nauwelijks vervelende reacties naar zijn hoofd geslingerd. Dat komt volgens de rapper, doordat de afstand online groter is. Het zijn vaak jonge kinderen die stoer willen doen op social media.

"Ik kijk wel eens voor de grap op de accounts van die haters. Vaak hebben ze nul foto's en ook geen profielfoto."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie