STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

Pinas: "Ik ben echt blij dat mijn muziek eindelijk naar buiten kan"

Pinas: "Ik ben echt blij dat mijn muziek eindelijk naar buiten kan"
FunX

Vrijdag 12 januari 2018 - 15:15 uur

Pinas won de eerste editie van FunX Talent - Male vs Female. De rapper maakte in de finale een eigen versie van In Amsterdam van Sevn Alias en Maan en blies Esko en Latifah daarmee helemaal omver. Vanochtend was hij te gast in Start om te praten over zijn enorme succes bij FunX Talent.

Lees ook: Pinas wint FunX Talent - Male vs Female!

sevn

Pinas' versie van In Amsterdam ging zo lekker dat het bij Sevn Alias eindigde. Hij plaatste een snippet van de video op Instagram en vertelde dat hij Voor Altijd, zoals de track heet, superhard vond. De twee hebben inmiddels al met elkaar gesproken, vertelt Pinas: "Ik zou van de week even bij hem langs gaan om gewoon te kijken wat we kunnen doen. Hij vond het ook gewoon hard." Pinas kan niks anders doen dan Sevn zijn props geven, want hij heeft veel respect voor de rapper. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

studie

Rappers geven vaak het beeld dat school niet per se belangrijk is. Pinas denkt daar anders over. Zelf heeft hij ook een opleiding gedaan, hij wist niet of hij het in de muziekwereld zou redden.

"Ik had als rapper gewoon een droom. Net als mensen die profvoetballer willen worden. Ze willen het misschien, maar komen net een beetje discipline tekort. Die zekerheid dat ik zou zijn waar ik nu ben, had ik gewoon nog niet. Vorig jaar zat ik nog naar FunX te luisteren en dan hoorde ik bijvoorbeeld een oude buurjongen ofzo. Toen besefte ik dat ik het ook kon."

'FUNX TALENT WINNAAR PINAS IN THE BUILDING BIJ START!'

tattoos

Eén van de lines die Pinas gebruikt in Voor Altijd is: "Geld maakt niet gelukkig, geld maakt blij." De gedachte daarachter was dat iemand bakken met geld kan hebben, maar alsnog niet gelukkig is. Die line is bij veel mensen achtergebleven. Zo ook bij zijn zussen, die beiden een tatoeage ervan lieten zetten.

"Ik ben gewoon een emotionele jongen, gewoon zacht. Ik doe en rap wel stoer, maar ik wilde op dat moment echt bijna huilen. Dat heeft me echt geraakt en het heeft me gewoon een boost gegeven om harder te gaan."

Check hieronder nog de video die Pinas gisteren dropte van Omdat Ik Niks Had

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.36056-pinas-ik-ben-echt-blij-dat-mijn-muziek-eindelijk-naar-buiten-kan"}