FunX

Mark voer in z'n eentje de Atlantische Oceaan over voor zijn zieke moeder

  1. Newschevron right
  2. Mark voer in z'n eentje de Atlantische Oceaan over voor zijn zieke moeder

Helden dragen niet altijd een cape en ze komen ook niet alleen in films voor. Mark Slats a.k.a. The Gentle Giant heeft dit zeker bewezen. De timmerman stak in z'n eentje de Atlantische oceaan over met slechts een roeibootje. Hij deed dat binnen dertig dagen en verbrak het wereldrecord!

uitdaging

What the fuck?! denk je nu waarschijnlijk. Mark had er een goede reden voor. De beste man vertelde in WorX dat hij sowieso van een uitdaging houdt, maar hij deed het vooral om geld op te halen voor de behandeling van zijn zieke moeder. Natuurlijk is het een goede daad, maar het verliep zeker niet zonder obstakels. Hij had veel tegenwind, kon weinig slapen, had geen fatsoenlijk eten en hij kreeg hallucinaties. Uiteindelijk was het de moeite waard, want Mark doet alles voor zijn moeder!

hallucinaties

The Gentle Giant vertelde dat de hallucinaties eerst niet erg waren, maar daarna werd het toch heel storend. De hallucinaties zag Mark alleen in zijn ooghoeken, dus hij werd er helemaal gek van.

"Eerst was het leuk, want ik roeide bijvoorbeeld op de snelweg. Maar daarna kwamen er echt mensen uit het water en had ik zelfs een rat in de boot. Als ik dan uit m'n ene ooghoek keek zag ik iemand staan. Dan draaide ik me om en stond er nog iemand aan die kant."

durfal

Mark had het moeilijk, maar het was niet de eerste keer dat hij zo'n zware tocht maakte. Toen de timmerman 23 jaar was, zeilde hij in z'n eentje helemaal naar Australië en terug. Zijn grenzen liggen dus net iets hoger dan die van de meeste mensen. Was het de moeite waard? "Zeker!" In totaal heeft Mark 43.000 euro opgehaald voor de behandeling van zijn moeder en het gaat ook al een stuk beter met haar.

Ster advertentie
Ster advertentie