FunX

Amartey reisde voor de video van 'Champion Lover' naar Ghana

  1. Newschevron right
  2. Amartey reisde voor de video van 'Champion Lover' naar Ghana

Sinds Amartey het eerste seizoen van FunX Talent heeft gewonnen, blijft hij maar gaan! Hij dropte sinds zijn winst verschillende tracks en kwam vorig jaar met zijn EP YBFTS (Young Boy From The Streets). Vanochtend belde Fernando met hem in Start om wat meer te weten te komen over zijn nieuwste single Champion Lover.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

champion lover

Champion Lover is niet helemaal nieuw. Het nummer is afkomstig van YBFTS en is nu een single geworden. Tijdens het maken van de track creëerde Amartey een nog grotere liefde voor muziek en voor de liefde zelf. Ook is het geïnspireerd op een speciale persoon in zijn leven, maar die persoon is volgens de artiest niet per se een lover.

ode aan castro

De video van Champion Lover is in Ghana geschoten, in de straat waar Amarteys moeder is opgegroeid. Dat was een bijzondere ervaring voor hem, maar de artiest met Ghanese roots wilde met de video voornamelijk de Ghanese zanger Castro eren. De zanger kwam in 2014 te overlijden, wat betekent dat de track al lang geleden is opgenomen. Amartey wilde een ode doen aan Castro met een speciale portretfoto:

"Mensen die de video gaan kijken, zullen een portretfoto van Castro zien die ik in Ghana heb laten maken. Het is een bijdrage aan de video als laatste aandenken. Samen met mijn producer heb ik de foto daarna overhandigd aan Castro's broer."

Ster advertentie
Ster advertentie