FunX

Paperclips: "De video van Labanta heeft veel deuren voor ons geopend"

  1. Newschevron right
  2. Paperclips: "De video van Labanta heeft veel deuren voor ons geopend"

De naam Paperclips klinkt misschien niet bekend in de oren, maar als je denkt aan clips van bijvoorbeeld Broederliefde, weet je het misschien wel. Deze twee broers zijn videomakers en hebben naast Broederliefde nog meer grote samenwerkingen op hun naam staan. De jongens zijn klaar om de videowereld over te nemen en daarom bracht reporter Laila Khatiri ze een bezoekje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

hobby

José (24) en Domingos (22) komen uit Rotterdam en hebben Kaapverdische roots. De passie voor videografie zat er al in, maar nadat ze een camera hadden geleend, ging het los. De broers waren benieuwd naar wat ze ermee konden en gingen op onderzoek uit.

"We keken vooral op YouTube hoe je moet editten en hoe alles precies werkt. Dit hebben we een jaar gedaan."

Projecten in het buitenland

Het succes kwam voor Paperclips sneller dan ze hadden verwacht. Hun eerste echte video was van Domme Jongens van Broederliefde. Daarna kwamen de samenwerkingen binnenstromen. Een paar jaar later kwam Labanta en dat was écht groot voor de broers.

"Die video heeft toch wel deuren voor ons geopend. Vooral omdat we destijds met een drone gingen werken, wat nog niet was gedaan in de Nederlandse urbanscene."

mama

José en Domingos stopte op jonge leeftijd met school om hun droom na te jagen. Hun moeder stond achter het besluit en toonde alleen maar support. "Ze is nu heel trots op wat we hebben bereikt. Het is voor haar altijd belangrijk dat we iets doen wat we leuk vinden en dat we daar iets uit kunnen halen." Hun moeder is eigenlijk de enige ouder die ze hebben. In het begin van hun tienerjaren ging hun vader uit beeld, maar daar gingen ze goed mee om.

"Je moet sneller de man worden en bedenken wat je wilt doen. Maar we hebben veel aan onze moeder en aan elkaar. Er zijn ergere dingen die kunnen gebeuren. We hebben die moeilijkheden kunnen omdraaien naar iets positiefs en daar zijn we blij mee."

Ster advertentie
Ster advertentie