FunX

5 redenen waarom je naar Marrakech moet gaan

  1. Newschevron right
  2. 5 redenen waarom je naar Marrakech moet gaan

Je hebt 'm vast al voorbij horen komen, de DiXte van deze week: Amsterdam Marrakech van Ali B, Soufiane Eddyani, Ahmed Chawki en Bragim Darri! Fernando kwam gelijk in de Marokkaanse vibes door de track en denkt erover na om een ticket te boeken van Amsterdam naar Marrakech. Maar waarom is Marrakech toch dé place to be?! Fernando vraagt het aan Marrakech-expert Mounir Serghini. Hij verruilde Amsterdam voor Marokko en deed de productie van de videoclip van de DiXte van deze week.

5. Locatie

Om te beginnen is Marrakech heel makkelijk en snel te bereiken vanaf Nederland. Na drie uur vliegen zit je al in de Marokkaanse stad. Eenmaal daar kun je een groot gedeelte van Marokko ontdekken: binnen twee uur ben je in de stad Casablance, binnen drie uur zit je in Agadir waar je kunt surfen en de Sahara is acht uur rijden.

4. luxe

In Marrakech kun je - zonder meteen blut te raken- verblijven in luxe. In Marrakech vind je prachtige hotels, villas, paleizen, hamams, spa's en de typisch Marokkaanse riads.

3. veel te doen

Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen in Marrakech. Cultuur snuiven is zeker mogelijk, shoppen behoort tot de opties, maar daarnaast is ook de actieve reiziger hier op de juiste plek. Je kunt in Marrakech zwemmen, wakeboarden, jetskiën of bergen beklimmen. Ook heeft de stad een paar van de beste clubs ter wereld.

2. eten

Of je nu goedkoop, vegetarisch, Italiaans, Aziatisch of bij een sterrenrestaurant wil eten: alles is mogelijk in Marrakech. En natuurlijk vind je er ook de heerlijke Marokkaanse keuken.

1. cultuur

En de belangrijkste reden om naar Marrakech te komen volgens Mounir is de rijke cultuur en geschiedenis van de stad: "Onze stad ademt cultuur. We zijn verhalen vertellers. Iedereen is supervriendelijk en gastvrij."

Ster advertentie
Ster advertentie